**Bölgede en fazla düğünün yapıldığı illerin başını çeken Batman’da son günlerde durgun piyasayı nişan ve düğün törenleri ayakta tutuyor.

** Kuyumcu, mobilya ve beyaz eşya esnafları ile salon işletmecileri; “Ramazan bayramı sonrasında başlayan düğünler, az da olsa piyasaya hareketlilik getiriyor” diyorlar.

PİYASAYA DÜĞÜN DOPİNGİ
Yılda ortalama 3500 ila 4000 çiftin nikah kıydığı Batman’da, düğün ve nişan törenleri son günlerdeki piyasa durgunluğuna ilaç oldu. Kuyumcu, mobilya, beyaz eşya ve salon işletmecileri, Ramazan bayramı sonrasında nişan ve düğün törenleri sayesinde piyasanın hareketlendiğini söylediler. Hafta sonları kadar hafta içlerinde de nişan ve düğün törenlerinin yapılması salon işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Hafta sonu kadar hafta içinde de düğünlerin yapıldığını belirten salon işletmecileri; “Düğünler bayram sonrası art arda hızlandı. Şu anda piyasayı düğünler ayakta tutuyor. Darbe girişimi sonrası piyasa daha da kötü hale gelmişti. Kurban bayramı ve sonrasına kadar düğünlerin bu hızla devam etmesini bekliyoruz” dediler.


ESNAFIN UMUDU BAYRAM
Düğünlerle az da olsa kıpırdayan Batman piyasasında esnafların umudu Kurban bayramı. Bayram öncesi vitrinlerini yeni ürünlerle süsleyen bazı giyimciler ise şunları söylediler: “Son yılların en durgun dönemini yaşıyoruz. Geçen Ramazan bayramı işlerimiz açılmıştı. Umudumuz şimdi de Kurban bayramı. Düğün sezonuyla birlikte Kurban bayramı öncesi hareketliliğin artmasını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim