**Van ve Hakkari’den sonra Batman’a konuk olan Zaho’lu peşmergeler; “Batman adeta bölgenin Paris’i gibi. Van ve Hakkari’ye de konuk olduk ama Batman gibisi yok. Misafirperverliği ve yabancılara ilgisiyle Batman, güzel bir şehir” dediler.
ZAHO’LU PEŞMERGELER BATMAN’DAYDI
Irak’ın Kürt bölgesinin Zaho kentindeki peşmergeler, 2 gün süreyle konakladıkları Batman’ı öve öve bitiremedi. Bir hafta süreyle dolaştıkları Doğu ve Güneydoğu’daki iller arasında Batman’ın misafirperverliğiyle örnek bir şehir olduğunu söyleyen Zaho’lu peşmergeler; “Batman, bu bölgenin Paris’i gibi. İki gün süreyle gezdiğimiz Batman, bizi şaşırttı. Batman’ın bu kadar güzel bir şehir olduğunu beklemiyorduk. Van ve Hakkari’ye de konuk olduk ama Batman, iki İl’den de daha güzel bir şehir” dediler.
İLK KEZ BATMAN’I GÖRDÜLER
Batman’da gördükleri ilgiden memnun kalan Zaho’lu peşmergelerden Behravan, Reber, Avukat Şervan, Necirvan, Mesut ve Eşire Gülo; “Zaho’da aynı aileden olduğumuz için soyadlarımız aynı. Uzun süredir peşmergelik yapıyoruz. Moral gezisi için bir süredir Türkiye’deyiz. Önce bize yakın olan bölgeyi tanımak istedik. Hakkari ve Van’dan sonra ağırlandığımız Batman, bizde heyecan yarattı. Burada insanların bize olan sıcak ilgisi ve misafirperverliğini unutmayacağız” diye konuştular.


BATMAN HATIRASI
Peşmerge kıyafetleriyle dolaştıkları Batman’ın cadde ve sokaklarında yurttaşların ilgisiyle de karşılaşan Peşmergeler, gruplar halinde hatıra fotoğrafı çekti. Batmanlı bazı vatandaşlarla sohbet eden peşmergeler, şöyle konuştular; “Kendimizi burada evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Dilimiz, kültürümüz bir. Gelenek ve göreneklerimiz de aynı. Batman modern bir şehir. Burada yeni dostlar edindik. İlk kez geldiğimiz Batman’a hayran kaldık. Batman, Van ve Hakkari’ye göre daha gelişmiş bir şehir.” (Reşat Yiğiz)


 

Editör: TE Bilişim