*Tesbih pazarında seyyar tesbih ve saatçi tamircileri günlük yevmiyelerini çıkarmanın telaşında. Daha önce saat tamirciliği işyerinin olduğunu söyleyen 72 yaşındaki Şehmus Acar, “Kirayı ödeyemeyince seyyar saatçi tezgahı kurdum. Üniversitede okuyan iki çocuğum için tezgah başındayım” diyor.

“22 YIL SÜREYLE TAMİRCİLİK YAPTIM”

Batman’ın Kısmet Mahallesi Seyitbilal caddesindeki tesbih pazarının kurulduğu kahve önünde seyyar tesbih ve saat tamirciliği yapan esnaflar günlük yevmiyesini çıkarmanın derdinde. Batman’da Ayhanlar pasajında saat tamirciliği işyerinin olduğunu hatırlatan 72 yaşındaki saat tamircisi Şehmus Acar, “Tam 22 yıl süreyle saat tamirciliği yaptım. İşyeri kirası yükselince tamircilik malzemelerimi bulundurduğum tezgahımda saat meraklılarının olduğu mekanda işimi yapıyorum. Emekliyim ama üniversiteye giden iki çocuğum için bu işi yapıyorum” diye konuştu.




GÜNDE 10 TESBİHİ ELDEN GEÇİRİYOR

Tesbih ipi kopan ve tesbih taneleri zarar görenlerin imdadına Kasım Tunçlu yetişiyor. Günde ortalama 10 tesbihi yenilediğini anlatan Tunçlu, şöyle konuştu : “Bereket çayevi önündeki tesbih pazarına günde ortalama nereden bakarsanız bakın 1000 kişi geliyor. Değerli tesbihlerin ipi kopan ya da tesbih taneleri zarar görenlerin bir yerde adresiyim. Günde 10 tesbihi elden geçirince 50 TL civarında yevmiyemi de çıkarıyorum. İyi-kötü işimden memnunum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim