**Yaklaşık 50 yıldır Batman Belediyesi’ne tahsis edilen Esentepe’nin Diyanet İşleri’ne verilmesi bazı kurumları karşı karşıya getirecek. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir; “Yıllardır Belediye sorumluluğundaki bu alanın Diyanet’e verilmesi düşündürücüdür” dedi.

“ESENTEPE BELEDİYE’NİN HAKKIDIR”
Yıllardır Batman Belediyesi’ne tahsis edilen Esentepe’nin, Diyanet İşleri’ne verilmesine tepki gösteren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, ‘yeşil kuşak’ projelerinin engellendiğini ifade etti. Bir çok yerel yönetim döneminde de Esentepe’nin Belediye’nin tahsisinde olduğunu anımsatan Eş Başkan Özdemir; “Nereden bakarsanız bakın, Esentepe, 50 yıldır yerel yönetimin işletmeciliğine verilmiş. Fakat ne acıdır ki, son dönemde Maliye Bakanlığı, ‘bu alanın hazine arazisidir’ deyip Diyanet’e tahsis etmesidir” dedi.



“İZİN VERMEYECEĞİZ”
Esentepe’ye yerel yönetimin planladığı projeleri hayata geçireceği bir dönemde alanın Diyanet’e verilmesine anlam vermediğini söyleyen Eş Başkan Özdemir, şöyle devam etti; “Bu alana Belediye’mizin örnek projelerini hayata geçirmek istediğimiz an Diyanet’e tahsis edilmesi düşündürücüdür. Bu yeşil alana Batman Belediyesi’nin kazandıracağı örnek yatırımlar, maalesef engellendi. Esentepe birçok kurumdan önce Belediye’nin hakkıdır. 20 Yıldır Belediye’nin işlettiği bu alanın başka kurumlara verilmesini doğru bulmuyor.”

Editör: TE Bilişim