*7 Yıl önce Batman’da kurulan Sinan Plastik Metal İmalat ve Çocuk gereçleri imalat fabrikası Doğu ve Güneydoğu’nun yanı sıra komşu ülke Irak, Nahçıvan ve İran’a binlerce ürün ihracatı yapıyor.

*5 Milyon TL’lik tesiste çocuk gereçleri ürünleri imal ettiklerini söyleyen Ali İhsan Parça, “Ürünlerimiz Türk Patent Enstitüsü’nden onaylı. Ürünlerimizi komşu ülkelerin yanı sıra Karadeniz ve Ege bölgesine de ulaştırmayı hedefliyoruz” diyor.

BATMAN’DA MARKA TESİS

Batman’ın Güneykent Mahallesi 3140 sokakta 7 yıl önce kurulan Sinan Plastik Metal ve Çocuk gereçleri imalat fabrikası şimdi de komşu ülkelere ürünlerinin ihracatını yapıyor. 2 dönümlük kapalı alanda enjeksiyon-şişirme makinalarıyla çocuk ağırlıklı gereçler ile metal imalat ürüne yöneldiklerini belirten tesis sahibi Ali İhsan Parça, “Öncelikli hedefimiz çocuk sayısının fazla olduğu bölgemizde çok daha fazla ürün imalatını yapmak. Doğu ve Güneydoğu’nun bir çok iline ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Sadece bölge değil, komşu ülkeler Irak, Nahçıvan ve İran’a kadar metal imalat ve çocuk gereçleri ulaştırıyoruz” dedi.



“PATENTİMİZ VAR”

Tesis sahibi Ali İhsan Parça, Türk Patent Enstitüsü’nden belge aldıklarını da hatırlattı. Ürünleri arasında Penguen Robot yürütecinin de olduğunu belirten Parça, şöyle konuştu : “Ürünlerimiz arasında ilgi çeken Java parça plastik motor ve Cevher yürütectir. Ayrıca desenli plastik, komidin ve yaylı robot yürüteçler de ilgi görüyor. Temizliğe dayalı temizlik kovası vb. gibi ürünlerin de imalatına başladık. Tek sıkıntımız kalifiye eleman sayısının yetersizliği. Kayseri ve büyük şehirlerden getirdiğimiz ustalarla yeni ürünlerin imalatını yapıyoruz. Ayda 10 bin civarında ürün imalatımız oluyor. Yeni projelerimizi hayata geçirirsek Doğu ve Güneydoğu’nun yanı sıra Karadeniz ve Ege bölgesine de gireceğiz.”



“HAMMADDEYİ BÖLGEDEN KARŞILIYORUZ”

Hammaddeyi geri dönüşüm yapan yöredeki tesislerden karşıladıklarını da söyleyen Parça, “7 yıl önce kurduğumuz tesisimiz artık markalaştı. 40 kişiye istihdam alanı açtık. Tesisimizi daha da büyütmeye yönelik bazı projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata geçirirsek Türkiye’deki tüm bölgelere yönelmiş olacağız. Bir de İstanbul Ünal bisikletin ürünlerini dağıtan tesisiz. Ürünlerimizi sınırdaki ilimiz Iğdır’dan Nahçıvan, İran ve Irak’ın Kürt bölgesine ulaştırıyoruz. Türk Patent Enstitüsü’nden belge aldıktan sonra satışlarımız ikiye katlandı” dedi. Öte yandan Satış Müdürü Saadettin Vergili, yeni sezonda Doğu ve Güneydoğu’nun yanı sıra Karadeniz ve Ege bölgelerinden de çocuk gereçleri siparişi aldıklarını kaydetti. (Haber Merkezi)



Editör: TE Bilişim