HEP KONUK AĞIRLADI
İki dönem Batman Belediye Başkanlığı, üç dönem de Batman Milletvekilliği yapan tecrübeli siyasetçi Ataullah Hamidi, Pınarbaşı mahallesindeki evinde konuklarını ağırladığında evinin önündeki sokak dolup-taşardı. Yılların geleneğini seçim bölgesinde sürdüren Hamidi, Anavatan Partisi döneminde Belediye Başkanlığı ile Milletvekili görevini sürdürdüğünde konuklarını evinin sokağında ağırlardı. İşte 90’lı yıllarda Batman Belediye Başkanlığı yapan Hamidi’nin, Batman Çağdaş’ın sararan arşivindeki bir kare.

AÇILIŞ KAÇIRMAYAN VALİ

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Mustafa Temel Koçaklar, şehirdeki açılışları kaçırmazdı. Batman’dan sonra atandığı komşu il Mardin’de de başarılı çalışmalarılarıyla adından söz ettiren Vali Koçaklar, Batman’da bir işyerinin açılışında, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ile ayaküstü sohbet ederken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

İLUHLULAR DERNEĞİ
Batmanlı işadamı Selahattin Arı’nın uzun süre Başkanlığı’nı yaptığı İluhlular Derneği, dini bayramlarda dar gelirlileri unutmayan yardımlaşma derneklerinden biriydi. Dönemin Valisi Mustafa Temel Koçaklar ile birlikte yardımları izdihamsız bir şekilde adreslere ulaştıran işadamı Arı, Batman’ın çekirdeği olan İluhluları bir araya getiren simaydı. İşte Vali Koçaklar ile birlikte yardım dağıtan Arı’nın, Batman Çağdaş’taki o unutulmayan karesi.

İKİ KÖPRÜDE BELEDİYE

1992’de Belediye’ye kavuşan Beşiri’nin İkiköprü beldesinde kurucu Belediye Başkanı merhum Ali Kıyanç, yokluklar içerisinde beldesine yerel yönetimi getirmişti. Oturduğu evi Belediye binasına dönüştüren merhum Başkan Kıyanç, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’dan yeni hizmet binası için destek almıştı. İkiköprü beldesi 1997’ye kadar bu evde hizmet vermişti.


UNUTULMAYAN PAŞA; BERECELİ
Batman Jandarma Bölge Komutanlığı’nda iki dönem görev yapan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, şehrin aktivitelerinde bulunurdu. Sünnet törenleri, Batman’ın ilk profesyonel temsilcisi Petrolspor’un maçlarında taraftarlar arasında tribünde oturan Bereceli, bir dönemler 3. lige ‘merhaba’ diyen Batman’ın Karşıyakaspor’una da destek vermişti. Emekli Paşa Bereceli, sünnet şöleninde Batmanlı küçük bir çocuğa ‘kirve’lik yapmıştı.

Editör: TE Bilişim