**Batman Organize Sanayi bölgesi, çözüm süreciyle birlikte firmaların akınına uğradı. İkinci etaba talipli olan 30 firma için altyapı çalışmaları hızlandırıldı.
MARKA FİRMALARA YER
Doğalgazın getirilmesiyle birlikte yatırımcılara cazip hale gelen Batman Organize Sanayi bölgesinde üretimdeki 60’a yakın tesise, 30 yeni firma daha komşu oluyor. İkinci etap organize sanayi bölgesine talipli olan yatırımcılardan öncelikli olarak Denizli, İzmir ve İstanbul’daki marka tekstil atölyelerine yer verdiklerini belirten Vali Yılmaz Arslan; “Geçen yılın son aylarında tahsisini yaptığımız üç önemli tekstil firması inşaat çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. Büyük olasılıkla bu firmalar yakında üretim çalışmalarına başlayacak” dedi.

KABUĞUNA SIĞMAYAN OSB
İkinci etaptaki bölgenin altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Müdiresi Zeynep Akbel; “İkinci etaptaki altyapı çalışmaları tamamlanmayana dek talipli firmalara yer tahsisi yapılmayacak. Geçen yıl başvuruda bulunan firmaların müracaatları değerlendirilecek. Şu anda altyapı çalışmalarını üstlenen yapımcı firma çalışmayı tamamlar, tamamlamaz OSB heyeti gerekli tahsis işlemlerine başlayacak. OSB’ye doğalgazın ulaşması yatırımcıların ilgisini de çekti” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim