Bu günlerde sıcaktan bunalıp bir ağaç gölgesi arayanlar ; Ormanların bir çok boş insandan daha yararlı işler yaptığını bilmiyor olmalılar. Dünyanın insanların yaşaması için uygun ortam olmaktan çıkmasını önleyen ormanlardır. Foto sentez olayı ile dünyanın akciğeri konumundaki ormanların çıkar amaçlı bitirilmesi yanlıştır. Bu bir bakıma kişilerin kendi ayaklarına balta vurmasına benzer.
*
Ormanların kirletilen dünyanın havasını temizlemekte yeterli miktarda değil. Her geçen gün de nedensiz yok ediliyorlar. . Fosil artıklı yakıtların; Karbondioksit , karbonmonoksit ve kullanılan salınım gazları temizleyemez hale geldi. Çıkar amaçlı yok edilen ormanlar ; İnsanların zehirlenmesine önleyemez hale geldi. . Bunun dışında ozon tabakasındaki yırtık ta bu sebeple büyüyor. 
*
Olumsuz gidişin burada kalacağını düşünen aklı evveller bilmelidir ki! 
*
Yanılıyorlar. 
*
Rant amaçlı uygulamalarla dünyanın yaşana bilir ortam olmaktan çıkarıyoruz. Doğayı gelirlerinin artması için hoyratça yok edenler: Kazandıklarını muhteşem yapı ve kuruluşlara çevirirken; Ayaklarının altındaki halıyı çektiklerinden haberleri yok. 
*
Onlar kazandıkları paralar ile tüm canlıların yaşamlarının son bulmasına neden oluyor. Yaptıkları bu yanlışı ; Korunaklı süper lüks yaşam alanlarında günlerini gün gün ederek kusuyorlar. Onlara göre yaşanacaklar kaçınılmaz bir sonun yolu yarıladığı düşüncesidir. Başlayan olumsuzluğu durdurmanın beyhude çaba olduğuna inanırlar. Yaşanacak başka bir Dünya olmadığını bilerek bunu yaparlar. 
*
Onlar kendi rahat ve zengin yaşamlarını doğanın katledilmesini seyrederek duyarsız kalırlar. Onlara göre kesin bir yok oluşun durdurulması imkansızdır. Olacakları geciktirmenin onlara bir artısı olmadığına inanırlar. .
*
Ancak(!)
*
Bir konuyu unutmaktadırlar. Onlar da aynı gemide yolcu olduğunu unutuyorlar. Güneşin delinen ozon tabakasından dünyaya gönderdiği radyo aktif ışınları bu gün onların cildinde kızarıklıklar oluşturarak kansere dönüşmüyorsa; Kurtulduklarına inanmasınlar.
*
Çünkü (!)
*
Doğanın ayarları ile oynadığınız zaman onun eski düzenli haline dönüşmesi için kazandıklarınızın tümünü harcamanız yeterli olmayacaktır. Isınan hava kirlenen toprak. yok olan doğa dünyadaki dengeleri sağlayan canlıların yok edilmesinin telafisi imkansızdır.. Dünyalılar felaketin ayak sesleri geliyor. Dönemini geçtik. 
*
Doğaya yaptığımız yanlışlıkları her gün bir sorun yaşayarak görüyoruz. Hortumların çoğalması, Yağan aşırı yağışlar ile sel felaketlerinin artması.Aşırı tüketim yaparak toprağı üretime zorlayanlar. Kullanılan her çeşit gübre ve koruyucu zirai ilaçlar yetişen ürünlere uygulayarak İnsan bedenine aldığı doğal yollarla dışarı atamadığı zararlı maddeler büyümesi durdurulamayan yapay bir hücreye dönüşüyor. Kansere veya başka bir çok çeşidi bunlara örnektir. . 
*
Üretilen gıdanın tüketimi sırasında almasına neden bir çok kimyasal artık tedavisi imkansız hastalığa yenik düşmemizi beraberinde getiriyor. Yıllarca çalışarak kazandığımız paraları yakalandığımız hastalıkların tedavi için harcıyoruz Buna rağmen yanlış gidişe dur diyemiyoruz. 
*
Sadece ozon tabakasındaki yırtık dünyanın sonunun gelmesine yeterli neden oluşturacaktır. Isınan yer kürenin kutuplarındaki buzulların erimesi ile nelerin yaşanacağını belgesellerde izleme şansımızı bitirdik. Artan her bir derece ile eriyen buzullarının sularının bazı ülkelerin sular altında bırakacağı var sayım değil. Bu güne kadar insanlığa yansımayan doğanın tepkisi bundan sonraki her yanlış uygulama ile insanlığa uygulamalı olarak geri dönektir. 
*
Bir şehrin bütün semtlerine gökdelenler kurarak yeşil alan bırakmamanın karşılığında tepki ile beklememek nasıl izah edilebilir. Deniz kenarına kurulan şehirlerin nüfusunun artması ile ihtiyaç duyulan iş yerleri ve konutların çevre kirliliği yaratan her türlü zararlı artığı denize boşaltarak zehir üreten bir bataklık haline getirilmesinin tepkisini nasıl beklersiniz. Yüksek binalar kurarak şehrin alçak yerlerinde hava sirkülasyonuna izin vermeyerek doğadan nasıl bir tepki vermesini bekliyorsunuz. 
*
İşte size tepkiler. Akarsuların tümü temizlenemeyecek kimyasallar ile akacak. İnsanlar nehrin zehirden arınamamış sularını içerek yaşayacak. Denize atılan her zararlı atık denizdeki canlıların da etkilenmesine neden olacaktır. Avlanarak insanlar tarafından tüketilmeleri hastalıklara davetiye çıkaracaklardır. Yer altı su kaynaklarının çoğunu HES ler ve barajlar yaparak derelerden beslenen kaynakların yer altı sularının tükenmesine neden olmak ta çevreye karşı duyarlı davranmamanın insana sunacağı tepkilerin bir kısmıdır. 
*
Tüm bunlar neden: Zenginlik hevesidir. . Şehirler büyüdükçe artan konut ve iş yeni ihtiyaca fırsatçı insanların hakarete geçmesine neden oldu. Öyle ki bir çok kamu binası yok pahasına satılarak Yeniden şehirleşme kapsamına alındı. İmar planları kitabına uydurularak gökdelenlerin inşaatına müsaade edildi. Bu gün İstanbul'un betondan bir şehir olarak görünmesinin tek nedeni budur. Tüm bunların belirli firmalar tarafından yapıldı. Bu da konunun hangi amaçlar ile yapıldığını açıklar. Rant elde etmek. 
*
Yandaş iş adamları palazlansın düşüncesi ile Karadeniz'de akan bir çok akar suyun üzerine HES ler kurularak doğanın dengesi bozuldu. Bunlar ilk olarak bize Artvin deki sel felaketinde ölen 12 vatandaşın yaşamını yitirmesi ile yansıdı. Dönemin iktidarı yaşananların hatalı uygulama nedeni ile gerçekleştiğini asla kabullenmedi. 
*
Bu gün Antalya ve Lice ve kulpun dağlarındaki ormanlar yanıyor. Antalya'daki orman yangınına müdahile edilerek söndürülme çalışılıyor. Lice ve kulptaki yangınlara seyirci kalınıyor. Neden ? 
*
Güney doğudaki ormanlar görevlerini tam yapmadıkları için cezalandırılmış olmalılar. Yoksa : Antalya'daki ormanlık alan 
makilik,Lice ve Kulp taki orman meşe oldukları için mi söndürülüyor..
*
Beyler ormanları suçlamayın. Ormanları suçlayarak asıl suçluları gizliyorsunuz. Bu bugün ormanları suçlamanız ilk değil son da olmayacak. Sürekli birileri suçlu siz haklısınız. Ormanın sırtı kalın vurun sırtına sesini çıkarmaz sizin suçunuzu da taşır.
Ramazan Pilatin

Editör: TE Bilişim