** Vali Yılmaz Arslan, Atatürk’ün ölümünün yıldönümünde ülkenin gelişimine dikkat çekerek; “Atatürk, milletimizin tarihteki onurlu yürüyüşünün en büyük önderi olmuştur. Bu uzun ve çileli yürüyüşü taçlandıran Cumhuriyet ise Milletimizin ‘Muasır Medeniyet Seviyesi’ne yükselmesinde en önemli mihenk taşı olmuştur” dedi.

 

“RAHMETLE ANIYORUZ…”
Batman Valisi Yılmaz Arslan, 10 Kasım mesajı yayınladı. Arslan’ın mesajı şöyle; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 75. Yıldönümü’nde milletçe, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, askeri, siyasi dehası ve reformcu yönetim anlayışı ile sadece bizlerin değil, aynı zamanda insanlık tarihinin unutulmaz simaları arasında ayrıcalıklı yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal, yönettiği bağımsızlık mücadelesi, hayata geçirdiği yenilikler ve ilerici fikirleri ile dünya’nın dört bir tarafında bağımsızlık mücadelesi veren uluslara rol model olmuştur. Hayatını ülkesinin bağımsızlığına ve kalkınmasına adayan Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin tarihteki onurlu yürüyüşünün en büyük önderi olmuştur.  Bu uzun ve çileli yürüyüşü taçlandıran Cumhuriyet ise Milletimizin ‘Muasır Medeniyet Seviyesi’ne yükselmesinde en önemli mihenk taşı olmuştur.  O’nun ebediyete intikalinden sonra çok partili demokrasiye geçiş yapan Türkiye Cumhuriyeti, gelinen noktada Atatürk’ün işaret ettiği yolda kararlı hamleler ve reformlar ile çağdaş ülkeler arasında hak ettiği yeri almıştır.”

 

“TÜRKİYE HER YÖNÜYLE BÜYÜYOR”
Arslan, şöyle devam etti; “Her alanda büyük değişim ve dönüşümü hayata geçiren Türkiye Cumhuriyeti, bir taraftan Avrupa Birliği tam üyelik müzakerelerini sürdürürken ekonomik başarıları ve istikrarlı yönetimiyle geniş bir coğrafyada cazibe merkezi ve denge unsuru olmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti şüphesiz ki, Atatürk’ün işaret ettiği hedefe doğru yürürken, çok partili demokratik sistemi,  hızla artan gelir seviyesi, ekonomik gücü, sanayi üretimi ve değeri hızla artan markaları ile küresel ekonomin yükselen yıldızları arasında gösterilmektedir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin evrensel değer ve ilkeleri tam anlamıyla hayata geçirmesi, huzurlu, güvenli ve müreffeh bir ülke olma yolundaki kararlılığı, ilimiz Batman da dahil olmak üzere tüm bölgemizde ve komşu coğrafyalarda istikrar ve refahın adresi olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ışığında biz varislerine düşen, onun aziz hatırasına yek vücut olarak sahip çıkmaktır. Bu duygularla; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında tüm dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim