ÇAĞLA DEĞİL, BADEM
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde badem ağaçları meyve vermeye başladı. Bademlerin çiçek açtığı Hasankeyf’te incir için gelenler bademi görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Mevsimin ikinci bademini toplayan üreticiler, çağlayı daha çok bahar mevsiminde topladıklarını belirterek; “Badem ağaçları ikinci ürününü daha çok yaz mevsiminde veriyor. Birçok kişi Hasankeyf’in incirlerini beklerken biz ağaçlarda yetişen bademleri toplayıp Batman Pazarında satıyoruz. Hasankeyf’in inciri kadar bademi de ünlüdür” diye konuştular.
“GEÇİMİMİZİ MEYVEDEN SAĞLIYORUZ”
Bu yıl bademden ikinci ürünü toplayan Hasankeyf’teki bazı üreticiler, şöyle konuştular; “En meşhur ürünümüz yaz mevsiminde incir oluyor ama ikinci ürün de veren bademi de topluyoruz. Batman ovasında sebze ve meyvenin büyük bölümü Hasankeyf’te yetişiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren incirde ilk ürünü toplayacağız.  Hasankeyf’te çok sayıda badem ağacı var. İlkbahar mevsiminde çiçek açan badem ağaçlarının çağlalarını toplamıştık. Şimdi de bademlerini topluyoruz.”
İNCİR HAZIRLIĞI
Hasankeyf’in yaz mevsiminde en çok satılan ürünlerin başında incirin geldiğini de anımsatan Hasankeyfli üreticiler, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Havaların ısınması en çok incire yaradı. Üzümün de incirinde hasadı önümüzdeki hafta başlayacak. Ürünümüzün büyük bölümünü ağırlıklı olarak Batman’a göndereceğiz. Şimdiden tek-tük incir çıktı ama kurban bayramı öncesi piyasa incirle buluşacak.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim