“MİSAFİRPERLİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ”
Batman merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlar toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Vali Deniz’in yanı sıra kamu kurum yöneticileri ile merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı. Vali Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, merkeze bağlı köy ve mahallelerin sorunları ele alınarak değerlendirildi. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Batman’ı ziyaret edeceğini belirten Vali Deniz: “Sayın Cumhurbaşkanımızı, hep beraber misafirperverliğimizi göstermeliyiz. Batman’dan birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz”  dedi. 2017 yılında köy yollarına yapılan asfaltlama çalışmalarına değinen Vali Deniz, şöyle devam etti: “2017 Yılında yoğun bir çalışma temposuyla merkezde Belediyemiz, köylerde ise İl Özel İdaremiz tarafından üstyapı ve altyapı çalışmaları yürütüldü. 2018 yılında da özelikle köy yollarına ikinci kat asfalt çalışmalarına ağırlık vermek istiyoruz.  Hem ilçelerimize hem de merkeze bağlı köylerimizin yollarına standarttı yüksek ikinci kat sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“UYUŞTURUCUYLA
MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

Uyuşturucu madde satışı ve kullanımı ile mücadele konusunda yapılan çalışmalara değinen Vali Deniz,  bu konuda ciddi mesafeler alındığını belirterek; “İl Emniyet Müdürlüğü'nün kurmuş olduğu sistem sayesinde önemli bir mesafe alındı. Bizim için terör neyse uyuşturucu da aynı şeydir. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. Bazı güçler tarafından Ülkemizin güneyinde güvenliğimizi tehdit eden bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Bu operasyon Kürt kardeşlerimize yapılan bir operasyon değildir. Bunlar Bölücü Terör Örgütü ile aynı terör örgütleridir. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın, bu coğrafyada Türk’ü, Kürt’ü ve Arap’ı bin yıldır beraber yaşıyor, yaşamaya da devam edecekler. Her fırsatta birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya haykıracağız. Burada asıl amaç, Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini engellemektir. Ama milletimiz 15 Temmuz’da bu oyunu bozdu. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar birlik ve beraberliğimiz daha da güçleniyor” dedi.

“HUZUR HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”
Huzurun her şeyden önemli olduğunu belirten Vali Deniz, son dönemlerde sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde, birçok yatırımcının yatırım yapmak için arsa talebinde bulunduğunu ifade ederek, 170 civarında yatırımcının Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika açmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Vali Deniz şöyle devam etti; “Bizim bütün gayemiz, insanlarımızın yüzü gülsün, evine aş getirsin. Eğitimde daha iyi yerlere gelmelerini istiyoruz. Birinci önceliğimiz eğitim oldu ve önemli mesafeler de aldık. Okul Öncesi okullaşma oranında Türkiye’de en fazla artış yapan il olduk. Emek verilince başarılmayacak bir şey yoktur. Bizim derdimiz çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesidir.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim