PETROL KENT’TE İDDİALI ADAY

Batman’ın Petrol Kent muhtar adayı Şükrü Aydın, seçildiği takdirde mahallesinin çehresini değiştireceğini söyledi. Aydın, şöyle konuştu: “Mahalle sakinlerinin görüş ve öneri doğrultusunda mahallenin sorunlarını tespit edip yerinde ve zamanında gerekli kurum ve kuruluşlarda koordineli bir şekilde çözebileceğime inanıyorum. Muhtarlık görevini genç bir birey olarak enerji, azim ve bilgi ile yeniliklere yenilik katarak yürütebilirim. Muhtar olduğum sürece, her 10 aileye gıda yardımı yapılacak. Yardıma muhtaç öğrencilere burs, ailelerine maddi destek verilecek. Bakıma ve yardıma muhtaç yaşlı aileler için tespit sonrası maddi ve manevi yardım çalışmaları yapılacak. Düğün, nişan, taziye gibi zamanlarda şehir içi ücretsiz dolmuş hizmeti verilecek. Yeni bir taziye evi, yeşil alan parklarımıza açık hava spor aletlerinin ve semt pazarının kurulması için karalı çalışmalar yürüteceğim.”

GEZİCİ: “GAP’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Kent merkezi göbeğindeki GAP Mahalle Muhtar adayı Hasan Gezici, gözde mahalle GAP’ın çehresini değiştirecek projeleri açıkladı. “Halkımıza hizmet için aday oldum” diyen Gezici, projelerini şöyle açıkladı: “Taziye evi, peyzaj çalışması, yeşil alan, yürüyüş parkuru, çocuk parkları, dar gelirlere destek, öğrencilere burs imkanı, kütüphane, amatör futbol takımı düzenli mahalle toplantısı ve bire bir iletişim sağlayacağıma söz verdiğim GAP’ta bu hedeflerimi gerçekleştireceğime söz veriyorum.”

 “KARDELEN DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

‘Emekli TOKİ’ olarak bilinen Kardelen mahallesinde günler öncesinden adaylığını açıklayan Suat Bademci, hizmet sözü verdi. Binaların güvenlik önlemi için yeni bir projeyi hayata geçireceğini belirten muhtar adayı Bademci: “Mahallemizin ihtiyacı olan taziye evi yapacağım. TOKİ çevresinin güvenliği için kamera sistemini gerçekleştireceğim. Mahallemizin genel sorunlarını mahalle sakinlerinin ortak karar ve istekleri doğrultusunda yerine getireceğim. İşim hizmet olacak. Gücümü semt sakinlerinden alacağım. Emekli Toki konutlarının olduğu bölgeyi daha da güzelleştirmek için gecemi gündüzüme katacağım” diye konuştu.

“TARİHİ KONAKLARI ONARACAĞIZ”

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yayladüzü muhtarı Mirze Yılmaz, seçimlere rakipsiz aday olarak hazırlanıyor. Yayladüzü ile birlikte Dereli mezrasında toplam 35 hanenin olduğunu belirten muhtar Yılmaz: “120 seçmenimiz var. Yayladüzü’nde yaklaşık 25-30 tarihi konak var. Bu konakları restorasyonunu yapıp turizme kazandırmak istiyoruz. Dereli mezrasında ise yolların parke taşı eksik kaldı. Alt yapı ve kanalizasyon şebekesi tamamlandı. Yeni dönemde Yayladüzü’nün adını turizmle duyurmak istiyoruz. Atıl durumdaki bu konaklar köyümüzün çehresini değiştirecek” dedi. (Altan AYAZ)

Editör: TE Bilişim