**Antalya’daki fuarda görücüye çıkan Batman ürünlerine tam puan veren Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu; “Mezrone üzümü ile Sason çileğinin tadına doyum olmuyor” diye konuştular.
LEZZETLİ ÜRÜNLER STANTTAYDI
Antalya’daki fuarda görücüye çıkan Batman’ın ürünlerine Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu tam puan verdi. Sason Kaymakamı Tekin Dündar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Beşir Altunç, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ile bazı Oda temsilcilerinin de katıldığı fuarda Batman’ın damak tatlarının başında yer alan Gercüş bölgesindeki mezrone üzüm ile Sason çileği konukların ilgisini çekti. Bakan Tüfenkçi ile Başkan Hisarcıklıoğlu, iki ürünle hatıra fotoğrafı çekti.
KANİ MEYVE SULARI FUARDAYDI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde iki yıldır üretimde olan Kani Meyve sularının içecekleri de Batman standında boy gösterdi. Karışık meyve sularından oluşan içecek konukların beğenisini topladı. Sason balı ile Hasankeyf’teki pekmezin de yer aldığı Batman standında Hamdullah Güneş’in yöresel bebekleri ve Telkari gümüş işçiliği standı da ilgi gören ürünler oldu. Kültür ve Turizm Müdürü Aslanlı, fuarlarda yerel ürünlere ağırlık verdiklerini belirterek; “Bu yıl zengin olan standımıza başta Bakan sayın Tüfenkçi ve bürokratların ilgisi görülmeye değerdi” diye konuştu.



ODALAR DA FUARDAYDI
Antalya’daki fuarda konuklarla yakından ilgilenen Batman’daki Oda temsilcileri, yerel ürünlerin tanıtımında üzerine düşeni yaptı. Ticaret Borsası Meclis Başkanı Beşir Altunç, ağırlıklı organik ürünlerin sergilendiği fuarda Batman’ın lezzetlerinin ön plana çıktığını söyledi. Sason balının yanı sıra Gercüş’ün mezrone üzümü, Hasankeyf pekmezi ve Batman markası olan Kani meyve sularının konukların ilgisini çektiğini ifade eden Altunç; “Amacımız Batman’ın ürünlerini konuklara tanıtmaktı. Batman standı diğer illere göre hem ilgi gördü hem de yerel ürün zenginliği açısından ön plandaydı” dedi. (Yunus Yasak)


Editör: TE Bilişim