*Doğup büyüdüğü Meydan Mahallesi 1123 sokağı yeşillendiren ve güzergahtaki apartmanların duvarlarını renk cümbüşüne dönüştüren Osman Onat, “Çocukların oyun alanı yoktu. Belediye’den kısa mesafeli bu sokağımızın trafiğe kapatılmasını istiyoruz” dedi.

MEYDAN’A YAKIŞTI

Batman’ın eski mahallelerinden Meydan’ın 1123’ncü sokağı, duyarlı iki semt sakininin girişimiyle yeşillendi. Yeşil alan ile ve çocuk oyun alanının olmadığı 1123’ncü sokağı yeşillendiren Osman Onat, “Doğup-büyüdüğüm sokağı yeşillendirmeyi düşündüm. Manevi desteği aldığım semt sakinlerinden Kerem Ceylan’la birlikte 47 metre uzunluğundaki sokağı tamamen elden geçirdik. Kaldırımlara yeni fideler ektik. Çiçek ve yeni fidelerle sokak bir başka güzelleşti. Şimdi en azından çocuklarımızın nefes alabileceği bir alan oluştu” diye konuştu.

DUVARLAR RENK CÜMBÜŞÜ GİBİ

1123’ncü sokaktaki konutların duvarlarını da kendi imkanlarıyla boyadıklarını ifade eden Onat, sözlerini şöyle sürdürdü: “47 Metre uzunluğundaki sokağın iki tarafındaki apartmanların duvarlarını da tamamen boyadık. Amacımız sokağımızın yaşanılır bir hale getirilmesidir. Kimseden destek görmeden kendi çabalarımızla sokağı güzelleştirdik. Belediye’den tek isteğimiz var. Kısa mesafeli sokağımızın Gülistan caddesi gibi trafiğe kapatılıp çocukların oyun alanına dönüştürülmesini istiyoruz. Mahallemizin eski sokağında böyle bir çalışma başlattığımız için de kendimizi mutlu hissediyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim