** Batman-Siirt SMMM Bölge Odası Başkanı Servet Kurt, ‘6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına’ yönelik kanunla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurt: “Vergi mükelleflerimiz ve vatandaşlarımız, matrah ve vergi artırımı fırsatından faydalanmalı” dedi.

30 HAZİRAN 2016’YI KAPSIYOR
‘6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına’ yönelik açıklamalarda bulunan Batman-Siirt SMMM Bölge Odası Başkanı Servet Kurt, vergi mükelleflerine önemli hatırlatmalarda bulundu. Kurt, şunları söyledi: “Yapılandırmaya başvurulması halinde 30.06.2016 tarihine kadar olan; tahakkuk etmiş Vergi ve SGK prim borçlarının faizlerinin yurt içi ÜFE oranında güncelleme yapılarak taksitlendirip ödenebilecek. Vergi aslına bağlı olmayan Usulsüzlük ve Özel Usulsüzlük Cezaları ile SGK İdari para cezalarının % 50'sinin silinebilecek, İşletme kayıtlarının gerçek durumuna uygun hale getirilebileceği, eczanelerde stok düzeltme yapılabileceği, trafik para cezalarında indirimden faydalanabilecekler.”

SON BAŞVURU 31 EKİM 2016
Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son müracaat tarihi 31 Ekim 2016 tarihi olan kanunun, Vergi mükellefleri açısından en önemli maddesi Matrah ve Vergi artırımıdır. Vergi Usul Kanuna göre 5 yıllık zamanaşımı süresi geçmemiş olan 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yılları için mükellefler artırım yaparak, bu yıllar ile ilgili vergi incelemelerinde çıkabilecek Matrah farklarından kurtulmuş olacaklardır. Mükelleflerin Matrah aratırımı ve Kanunun diğer teknik noktaları ile ilgili Mali Müşavirlerinden bilgi almaları faydalı olacaktır. Mükelleflerin geçmiş ile ilgili sıkıntı yaşamamaları ve gelecek ile ilgili sağlıklı planlamalar yapabilmeleri açısından matrah ve vergi artımından mutlaka yararlanmaları gerekiyor.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim