** Ramazan ayına sayılı günler kala düğün ve nişan törenleriyle dolup taşan düğün salonlarına renkli sokak düğünleri de eklendi.

** İpragaz mahallesinin tanınan esnafı Abdurrahman Yeşilmen’in oğlu Rıdvan ile yeğeni Selma’nın düğününde mahalleli coştu. 1 kilometreyi bulan halayda Kürtçe şarkılar ve havai fişekler düğünü renklendirdi.



SOKAK DOLDU, TAŞTI
Ramazan ayı öncesinde Batman kent merkezinde düğün mevsiminde rekora gidiliyor. 20 Salonun bulunduğu kent merkezinde yer bulamayan bazı aileler, mahallelerde yaptıkları renkli düğünler, yılların geleneğini unutturmadı. Uzun yıllardır İpragaz mahallesinde esnaflık yapan ve ‘Abdo Moro’ lakaplı Abdurrahman  Yeşilmen’in oğlu Rıdvan, yaşamını Selma Yeşilmen ile birleştirdi.

3 GÜN 3 GECE DÜĞÜN
Cuma günü başlayan ve dün akşam Şato düğün salonunda son bulan Yeşilmenlerin düğünü, İpragaz mahallesi 101 sokağı mini konsere çevirdi. Yer yer 1 kilometreyi bulan halayda Kürt yöresel giysiler dikkat çekti. Sanatçı Nizam, Kürtçe şarkılarla halay çekenleri coşturdu. Koma Mala Reşo grubu ise düğüne renk kattı. Havai fişeklerin de atıldığı düğünde Abdurrahman Yeşilmen, hem konuklarla ilgilendi hem de halay çekti. İki gün süreyle mahallede, son gün de Beyaz Şato’da yapılan düğün törenini Kürt geleneklerine göre yaptıklarını belirten Abdurrahman Yeşilmen; “Hem sokakta hem de salonda geleneklerimize göre bir düğünü yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

SALON DAR GELDİ
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç’ün kızı Bahar ile Batman’ın eski esnaflarından Hatip Bağrıyanık’ın oğlu Halil’in düğün töreni ise Alyans düğün salonunda yapıldı. Diyarbakır ve Siirt’in yanı sıra Batman’ın ilçe ve beldelerinden de çok sayıda konuğun katıldığı düğünde Alyans salonu, dolup taştı. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç ile Hatip Bağrıyanık konuklarıyla yakından ilgilendi. Üç bini aşkın konuk, yemekte ağırlandı. Salonun dar geldiği düğünde davetlilerin bir bölümü, salon kaldırımında ağırlandı. Belediye Başkanları, bazı bürokrat ve il yöneticilerinin katıldığı Bahar-Halil Bağrıyanık çiftinin düğününde konuklar, Kürtçe-Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek düğüne renk kattı.


İNCİ’DE DÜĞÜN…
Batman’ın emektar eğitimcisi Orhan Alpaslan’ın, Tüpraş Batman Rafinerisinde çalışan oğlu Fudeil Alpaslan’ın düğün törenine seçkin bir davetli topluluğu katıldı. İnci düğün salonundaki düğün törenine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız, BDP il teşkilatı, bazı eğitimciler ile STK temsilcileri katıldı. Yerel sanatçıların Kürtçe şarkılarla renklendirdiği düğünde Tuğba (Yalçın)-Fuideil Alpaslan çiftçi konuklarla birlikte halay çekti. Emekli eğitimci Alpaslan, misafirlerini kapıda karşıladı. Gece geç saatlerde sona eren düğünde Alpaslan, konuklara teşekkür etti.

ACETLERİN DÜĞÜNÜ…
Batman’ın tanınan simalarından Hamit Acet’in oğlu Murat’ın düğün töreni, Esentepe sosyal tesislerinde yapıldı. Fatma (Ayva)-Murat Acet çiftinin düğününe kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Mevlid-i Şerif’in okutulduğu düğün yemeğinde Hamit Acet, konuklara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim