“YAŞASIN BARIŞIMIZ”
Pazar günkü kongreye damgasını vuran Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe bitirdi. Bakan Şimşek Kürtçe, “Sayın Başbakan, sevgili Batmanlılar, başım gözüm üstüne geldiniz. Gelişinizle büyük keyif duyduk. Her zaman dediğimiz gibi yaşasın biriliğimiz, yaşasın kardeşliğimiz yaşasın barışımız. Bunun için çalışarak AK Parti’yi büyütmemiz gerekir. AK Parti barış ve kardeşliğimizin ve de ekonomimizin garantisidir” dedikten sonra konuşmasını Türkçe sürdürdü.


“ANA DİLİMİZLE KONUŞUYORUZ”

Bakan Şimşek, şöyle devam etti; “Davos’tan sonra kongremizi şereflendiren Başbakanımıza, Batmanlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Saygıdeğer Başbakanım; eğer bu konuşmayı 15 yıl önce yapsaydım muhtemelen beni içeri atarlardı. Evet, çok değil işte bugün eğer biz ana dilimizle burada, birliğimizin, beraberliğimiz, kardeşliğimiz için çağrıda bulunuyorsak, bunun için riskle karşı karşıya değilsek, sizin hizmet ettiğiniz, büyüttüğünüz AK Parti sayesindedir. AK Parti ile Batman’da ve bölgede büyük bir yatırım, büyük kalkınma hamlesi başlamıştır. Birliğimiz sadece bu bölge için değil, Türkiye’deki namertler için korku kaynağı olmuştur.”

“350 MİLYAR DOLAR TERÖRE GİDİYORDU”
Çözüm sürecine herkesin sahiplenmesinin gerektiğine de dikkat çeken Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aslında çözüm süreci teröre giden 350 milyar doların, bazılarına göre 1 trilyon doların bölgenin kalkınmışlığına gitmesi demek. Bu yüzden barış sürecine sahip çıkmamız lazım. Batman nüfusunun yüzde 66'sı 24 yaşın altındadır. Yaptığımız yatırımlar sayesinde bu bölge sadece Batman’ın değil bütün Türkiye’nin büyüme motoru olacak. Türkiye nasıl Avrupa ile arayı kapattıysa, Batman da bu bölgenin batıyla arasını kapatacak bir süreci başlatacak. Çözüm süreci demek sorunların kardeşlik hukuku içerisinde çözümü demek. Türkiye’nin bütün Ortadoğu için bir ilham kaynağı olması demek. Çözüm süreci demek; aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi demek.”

2. OSB’YE YER
Yatırımcıların ilgi gösterdiği OSB’de yer kalmadığına da işaret eden Bakan Şimşek; “Batman’da, il olduktan sonra 2002 yılına kadar sadece bir un fabrikası vardı. Şu anda OSB tamamen doldu, 55 fabrika harıl harıl çalışıyor. 4-5 milyon metrekarelik yeni bir OSB alanı üzerinde çalışıyoruz. Çünkü AK Parti demek, halka hizmet etmek demek. Biz hem emekleri, hem özgürlükleri büyüttük” dedi. 

Editör: TE Bilişim