*11 Ayın Sultanı Ramazan ayında Kuran’ı Kerim başta olmak üzere dini kitap satışları ikiye katlandı. Kürtçe Kur’an meali ile dini kitaplara ilgi gösteren Batmanlılar, 2 bini aşkın Kuran-ı Kerim ile dini kitap satın aldı.

KÜRTÇE KURAN-I KERİM MEALİNİ SORAN ÇOK

Batman’daki  kırtasiyelerde Ramazan ayında dini kitap satışında ikiye katlandı. Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealine ilgi duyanların da taleplerini olduğuna dikkat çeken belirten Bilge Kitap Kırtasiye yetkilileri, “Kuran-ı Kerim’de satışları Ramazan ayında arttı. Yasin, Elif-ba ve diğer dini kitaplarda da 2 bin civarında satış  oldu. Geçen Ramazan ayına oranla bu yıl daha çok Kuran-ı Kerim satışı gerçekleşti. Dini kitap standımızda kitapların büyük bölümü satıldı” dediler.

CAMİLERE KUR’AN KERİM BAĞIŞI

Batman kent merkezindeki camilerde eskiyen Kur’an-ı Kerim’leri yenileri ile değiştiren bazı hayırseverler kolları sıvadı. Hayırseverler, kırtasiyelerden satın aldıkları Kur’an-ı Kerimleri camilere bağışladı. 11 ayın sultanı Ramazan ayında ibadet evlerindeki mukabele okuyanların sayısındaki artışI gözönünde buluduran bazı hayırseverler, camilerin taleplerin doğrultusunda Kur’an-ı Kerim bağışında bulundu. Camilerdeki bir çok Kur’an-ı Kerim’in yenilenmesi dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim