*Köy pazarındaki kümes hayvanları satıcıları, Sonbahar mevsimiyle birlikte kaz, ördek ve diğer kümes hayvanları satışlarında artış olduğunu belirtti.

“HAVA SERİNLEDİ, İŞİMİZ AÇILDI”

Alo Tevşo köy pazarında geçimlerini kümes hayvanları satarak kazanan pazarcı esnafından Ferit Solmaz, Batman ve çevresindeki köylerden getirdikleri kümes hayvanlara taleplerin her geçen gün arttığını söyledi. Kaz adedinin 75 TL’den alıcı bulduğunu kaydeden Solmaz, “Havalar serinledi. İşimiz de açıldı. Kazın adedini 75 TL’den satıyoruz. Kaz gibi ördeklere de bu mevsimde talep var. Yaz mevsiminde eti ağır gelen kaz, ördek ve hindiyi kimse almıyor. Sonbahar geldi mi kaz, ördek ve hindi talebiyle karşılaşıyoruz” diye konuştu.

KÖY TAVUĞU YOK SATIYOR

Batman’ın köy ve mezralarından getirdikleri kümes hayvanlarından günde 15 ila 20 adet sattığını ifade eden pazarcı esnafından Vasfettin Avcı, şöyle konuştu : “Köylerden getirdiğimiz kümes hayvanları arasında daha çok tavuk satılıyor. Tavuğun adedi 25 ila 40 TL’den satıyoruz. Dövüşçü horozların fiyatı 100 ila 200 TL arasında değişiyor. Sonbahar mevsiminde kırmızı et ve balık kadar kümes hayvanları satışı oluyor.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim