FELÇLİ HASTALAR RAHATLADI

Kozluk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Sedik Aydın, günde 750 hastaya hizmet veren hastanenin kalite standardını yükseltmenin çabası içinde olduğunu söyledi. Hastanede olmayan üniteleri hizmete açtıklarını belirten Başhekim Aydın, şöyle konuştu; “Ameliyathane bölümünde 2 ameliyat cihazı vardı, bunu 3’e çıkardık. Fizik Tedavi Rehabilitasyon servisindeki tek yatak kapasitesini 3’e çıkardık. FTR servisi günde 15 hastaya hizmet veriyor. Felçli hastalarımız rahatladı. Diyaliz hastalarına da daha iyi koşullar sunmak için bazı düzenlemeler yapıldı. 4 diyaliz cihazı 5’e çıkarıldı. Bu servimizde 8 hasta tedavi görüyor. Evde bakım servisimiz ise 30 hastaya hizmet veriyor.”



MAMOGRAFİ CİHAZI HİZMETTE

İlk kez bir radyoloji uzmanın Kozluk Devlet Hastanesine hizmet verdiğini belirten Başhekim Dr. Aydın, şöyle devam etti; “Genel Sekreterliğimizin desteğiyle hastanemize mamografi ünitesini hazır duruma getirdik. Radyoloji Uzmanı ve kadın Radyoloji teknikerinin de atanmasıyla hasta kabulüne başladık. Ayrıca Kardiyoloji, Nöroloji ve Psikiyatri doktorlarını hastanemize kazandırdık. Hastanemizde yapılamayan laboratuar tetkiklerine yönelik ‘gaita odası’ ünitesi açıldı. Hasta sevk oranını da azaltmaya çalıştık.”

BEBEK DOSTU HASTANE STATÜSÜ

Bekleme salonlarına düzenleme getirdiklerini anımsatan Dr. Mehmet Sedik Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hastanedeki oturma bankları elden geçirildi. Mevcut bebek emzirme odaları ‘Bebek Dostu Hastane Statüsü’ne getirildi. Acil servisinde de bazı düzenlemelere gidildi. 6 doktorun atanmasıyla acil doktor sayımız 11’e yükseldi. Acil serviste de sorunlar çözüldü.”

HEDEF; KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ…
Kozluk Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor, memur ve sağlık görevlilerine dikkat çeken Başhekim Aydın; “14 uzman doktor, 11 pratisyen, 47 hemşire, 14 ebe, 2 sağlık memuru, 6 laborant, 9 röntgen teknikeri, 6 anestezi, 3 acil tıp, 6 laboratuar, 9 röntgen, 1 elektrik teknisyeni, 5 tıbbı sekreter, 1 biyolog, 1 eczacı, 1 psikolog, 5 şoför, 2 memur, 3 hizmetli, 16 VHKİ ve 87 hizmet alım personeli olan hastanemizin hedefi kaliteli sağlık hizmeti” dedi. 

Editör: TE Bilişim