**Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, iki yıllık sürede ilçenin acil sorunlarına çözüm bulduklarını söyledi. İçme suyundan altyapıya, parktan çalışanların alacaklarına kadar bir çok sorunun çözüldüğü Kozluk’ta hedef; Hazzo kalesini turizme kazandırmak.
“İKİ YILIMIZ BOŞ GEÇMEDİ”
23 bin 700 nüfuslu Kozluk ilçesinin çözüm bekleyen sorunlarını bir bir çözdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Veysi Işık, vaatlerini yerine getirdiklerini belirtti. Çalışmalarını Batman Çağdaş’a değerlendiren Başkan Işık; “Daha önce dağlık bir alanda olan Kozluk, artık ovaya yayılıyor. Meslek Yüksekokulu, Kozluk Kaymakamlığı, Gençlik Merkezi, İlçe kütüphanesi ve hastane ovada yapılınca hizmetlerimizi de bu alana maydırdık. Eski ilçe merkezini de unutmadık ama öncelikle hedeflerimizden biri de yeni yerleşim biriminin altyapısını gerçekleştirmek. İki yıllık süreci en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyorum” dedi.



“EMEKÇİLERİMİZİ UNUTMUYORUZ”
Göreve geldiği günden beri 110 personelin emeklerinin karşılığını zamanında verebilmek için büyük fedakarlık yaptıklarını belirten Başkan Işık, şöyle devam etti; “Çalışanlarımızın biriken alacaklarının çoğunu ödedik. Kalan 600 bin TL’nin ödenmesi için de çalışmalarımız sürüyor. İkramiye ve maaşları zamanında ödediğimiz personelimizle uyumlu bir çalışmamız var. Zamanında toplu sözleşme imzalayan Belediyelerden biriyiz.”



“ARAÇ PARKINI GÜÇLENDİRDİK”
Araç parkını da yeni araçlarla takviye ettiklerini kaydeden Başkan Işık; “Vidanjör, kazıcı-kepçe, itfaiye aracı, su tankı, cenaze nakil aracı ve yol süpürge aracı olmak üzere 7 yeni aracı ilçemize kazandırdık. Ayrıca 300 adet çöp konteynırı da cadde ve sokaklara monte ettik. Araç parkımızdaki eksiklikleri hızla gideriyoruz” dedi.



KOZLUK’A EN BÜYÜK CAMİİ
İlçe merkezinde 15’i büyük toplam 17 caminin bulunduğunu anımsatan Başkan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman ve ilçeleri arasında en büyük caminin yapımına başladık. Nüfusun yoğun olduğu yeni yerleşim birimindeki Hicret camisi ihtiyaca cevap vermiyordu. 850 Metrekarelik alana üç katlı modern bir ibadet evi kazandırmak için kolları sıvadık. Zemin katı tamamlanan cami, 3000 kapasiteli olacak. Önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlamayı planladığımız camii, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak. Kaba inşaatı biz üstlendik. Diğer ince işleri de hayırseverler yapacak. Üçyol’daki Hicret camisi Batman’ın en büyük ibadet evi olacak.”



MAKAMINDA DEĞİL, PARKTA
Makamından daha çok yeşil alanlardaki çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Işık; “Hedefimiz 5 yılda 10 parkı Kozluk’a kazandırmak. Meslek Yüksekokulu bitişiğinde 13 dönümlük alana yeni bir park kazandırmanın gayreti içindeyiz. Ayrıca park bitişiğindeki alanı ‘yeşil kuşak’ projesi olarak ilan ettik. Önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda Meslek Yüksekokulu bölümündeki öğrenciler ders başı yaptıklarında çevredeki tepeliklere bol sayıda fide ekimi yapacağız” dedi.

KOZLUK’A KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ
Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta, Küçük sanayi sitesinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna işaret eden Başkan Işık, “70 İşyeri kapasiteli küçük sanayi sitesi projesi hazırlıyoruz. Bu projeyi de yakında hayata geçireceğiz. Ayrıca trafo merkezinin kurulmasıyla ilçemizdeki elektrik kesintilerinin de son bulacağına inanıyoruz. Özel kurumların, Kozluk’ta eğitim kurumlarına yönelik yatırımlar için de yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim