** AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, KOSGEB’in 2015 bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına TBMM’de söz aldı. Özdemir; “Hedefimiz insanlarımızın refah seviyesini arttırmak” dedi.

 

“İSTİHDAM DOSTU BÜYÜME”

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis’te grubu adına konuştu. AK Parti hükümetleri olarak 2023 vizyonu çerçevesinde ekonomideki temel hedefin Türkiye’yi Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyüklüğü bakımından dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokmak olduğuna dikkat çeken Özdemir, bunu yaparken de reel ekonomiyi ve ihracatı esas alan istihdam dostu büyümeden ödün vermeyeceklerini söyledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin en büyük ekonomisi ve en etkin siyasi aktörü olduğuna işaret eden Özdemir, yeni dönemde temel amacın istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme performansı ile insanlarımızın refah seviyesini arttırmak olduğunu dile getirdi.

 

“EKONOMİNİN TEMEL TAŞI KOBİLER”

“İnsanımızın refah seviyesini arttırırken ve ekonomimizi bu yönde inşa ederken, ekmeğimizi alın terimiz kadar akıl terimiz ile de büyütüp, adil bir şekilde paylaşacağız” diyen Milletvekili Özdemir, bu ekonomik hedefleri ekonominin temel taşı olan KOBİ’lerle birlikte gerçekleştireceklerini kaydetti. KOBİ’lerin ekonominin temel unsurlarından biri olduğunu ve bölgeler arasındaki geri kalmışlığı gidermede önemli aktörler olduğunu ifade eden Özdemir, KOBİ’lerin bugün ülkedeki toplam işletmelerin yüzde 99,85’ini, toplam istihdamın da yüzde 75,8’ini oluşturduğunu bildirdi. Toplam ihracatın yüzde 59,2’isini gerçekleştiren KOBİ’lerin veri tabanına kayıtlı işletme sayısının 2014 Kasım ayı itibariyle 767 bine ulaştığı bilgisini veren Milletvekili Özdemir, KOSGEB’in 1990-2002 döneminde 14,5 milyon TL destek verdiği KOBİ’lere 2003-2014 döneminde 2,5 Milyar TL katkı sağladığını söyledi.

 

BATMAN’DAKİ KOBİLERE 2 MİLYON TL

KOSGEB’in Batman Merkez Müdürlüğü ile ilgili rakamlarda veren Milletvekili Özdemir, 2012’de 756 olan kayıtlı işletme sayısının 2014 yılında 2 bin 600’e ulaştığını bildirdi. KOSGEB’in Batman’daki KOBİ’lere 2014 yılında 2 milyon TL destek aktardığını ve girişimcilik eğitimini tamamlayan 800 kişinin sertifikalarını aldığını anlatan Milletvekili Özdemir, bunlardan 134’ünün KOSGEB destekleriyle kendi işyerini kurduğunu bu rakamın yıl sonunda 150’yi bulacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim