Kalabalık güzergahta gündüz ortası!

 

Klimalar yok satıyor

 

* Akşam saatlerinde yayaların en işlek güzergahı olarak bilinen Turgut Özal bulvarında öğle saatleri in-cin top oynuyor. Klima satışları kentte ikiye katlandı

 

SICAKLAR GÜZERGAHLARI BOŞALTTI

Temmuz’un ilk haftasında beklenmedik sıcaklarla buluşan Batmanlılar, kentin ‘iyi akşamlar’ caddesi olarak bilinen Turgut Özal Bulvarı’nı öğle saatlerinde adeta boşaltıyor. Astım ve kalp rahatsızlığı olanların zorunlu olmadıkça gündüz ortasında dışarıya çıkmadığı kentte termometreler, 44 dereceyi gösterdiğinde Batmanlılar gölgeliklere akın ediyor. Günde ortalama 1500 ila 2 bin kişi serinlemek için kentteki havuzlara akın ediyor. Son yılların en sıcak mevsimini yaşayan Batmanlılar, akşam saatlerinde serinlemek için bu kez öğle saatlerinde terk ettikleri Turgut Özal Bulvarı’na akın ediyor.

 

KLİMA SATIŞLARI İKİYE KATLANDI

Sıcak havaların etkisini iyice gösterdiği Batman’da klima satışları ikiye katladı. Klimaların yok sattığı kentte, klima tamircileri geç saatlere kadar durmak bilmiyor. Yeni siparişleri aldıklarını belirten klima satıcıları; “Geçen yıl Batman genelinde 20 bine yakın klima satışı gerçekleştirilmişti. Bu rakam şimdiden geçen yılı solladı. Sıcaklar böyle devam ederse 50 bine yakın klima satışının yapılması söz konusu” diye konuştular. Bölgenin en sıcak ili Batman’da hazır pet şişe su firmaları Batman’a tonlarca su satışı gerçekleştirdi. Batmanlılar, içme suyundan çok hazır suya ilgi göstermeleri dikkat çekti.

 

Editör: TE Bilişim