**Sonbahar mevsiminde çiftçinin toprağa attığı tohum-buğday daneleriyle güvercin ve hindiler doyuyor. Esnaflar ise kaldırımlara kuşlar için yiyecek bırakıyor.

HAVALAR SOĞUYUNCA…
Son dönemlerde Batman’da hayvanseverlerin güzel davranışları dikkat çekiyor. Sonbahar döneminde yöre çiftçisinin tarlaya attığı tohum ve danelerle güvenciler ile hindiler doyuyor. Tarladan beslenen hayvanlara karışmayan çiftçiler: “Ekim yaptığımız şu günlerde zaman zaman güvercin sürüleri ile hindilere de rastlıyoruz. Onlar kısmetlerinin peşinde. Tohum ve mercimek tanelerinin alındığı bölgeye tekrar tohum atıyoruz. Hatta güvercinler için yol kenarına buğday ve mercimek tanelerini de bırakıyoruz” dediler.

KUŞLARI DA UNUTMADILAR
Burası Turgut Özal bulvarı kaldırımları… Havaların soğumasıyla birlikte kuşların aç kalmaması için kaldırımların kenarlarına yiyecek ve ekmek kırıntıları bırakan bazı esnaflar, araç sürücülerinin de duyarlı olmasını istiyor. Şehrin en kalabalık güzergahına konan kuşlar, kaldırımlardaki yiyecekle doyuyor. Bazı esnaflar, soğuk havayı göz önünde bulundurduklarını belirterek: “Henüz sert soğuklar gelmedi ama şimdiden aç kalan kuşlar için yolların kenarlarına bol yiyecek bırakıyoruz. Araç sürücülerinin de dikkatli olması gerekiyor” diye konuştular. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim