**Dana et kilosunun 30 liradan alıcı bulduğu Batman’da aynalı sazan ve tavuk satışları arttı. Karadeniz bölgesinden getirilen deniz ürünleri ‘yok’ satıyor.


DANA ET’İ 30 TL’Yİ BULDU
Dana et kilosu 30 lirayı bulunca, Batman’da balık ve tavuk satışları da ikiye katlandı. Bölgedeki akarsularda balıkçıların ağlarına takılan sazan ve turnalar, balıkçıların tezgahlarını süslüyor. Aynalı sazan balık başta olmak üzere Şabot ve deniz ürünlerinin yok sattığı kentte balık tüketimi arttı. Kilosu 10 ila 20 TL arasında alıcı bulan balığa beklenilenin üzerinde ilgi olduğunu söyleyen Batman’daki balık satıcıları; “Bu yıl balıkta bereket yaşanıyor. Akarsuların yanı sıra Karadeniz bölgesinden gelen deniz ürünlerine büyük bir talep var. Dana eti 30 TL’yi bulunca balığa birden bire ilgi arttı” dediler.




TAVUK SATIŞLARI İKİYE KATLANDI
Balık kadar tavukta da Batman’da ‘yok’ satıyor. Tavuk döner işletmecileri, kırmızı et’e göre daha ucuz olan tavuğa herkesimden talep olduğunu ifade ederek şöyle konuştular; “2015’in ilk aylarından itibaren kırmızı et’te artış durmak bilmedi. Dana et kilosunun 30 lirayı geçtiği Batman’da, artık balık ve tavuk satışı revaçta.” Bu arada kent merkezindeki tavuk döner satıcıları da 2.5 ila 5 TL arasında değişen tavuk dönere ilginin arttığını belirterek; “Tavuk satışları ikiye katlandı. İşlerimizden memnunuz” diye konuştular.
Editör: TE Bilişim