HER YER BEYAZ
Batman’da kar yağışıyla birlikte binaların çatıları ve araçların üzeri beyaza büründü. Özellikle Batman’ın çevresindeki Raman ve Batı Raman dağları ile Sason-Mereto dağı ve eteklerinde etkili olan yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.
BEMBEYAZ FOTOĞRAFLAR
Soğuk hava ve kar, bölgenin tümünde olduğu gibi Batman’da da yaşamı felç etti. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Batman’da, cadde ve sokakların kenarlarına park edilen araçlar beyaza büründü. Araç sahiplerinin ilk işi beyaz örtüyü temizlemek oldu.
MASA-SANDALYELELER KAR’A GÖMÜLDÜ
Batman’daki bazı parklarda masa ve sandalyeler, kar yağışından nasibini aldı. İki gün süreyle yağan kar, parklardaki masa ve sandalyeleri beyaz gelinlik giydirdi. Parktaki güzel görünümü bazı yurttaşlar cep telefonlarıyla dondurdu.


KAR KEYFİ
Okulların bir gün, Batman Üniversitesinde iki gün süreyle tatil edildiği kentte gençler ile öğrenciler, tatili kartopu oyunuyla geçirdi. Gülistan caddesi girişindeki parkta gençler, ‘kardan adam’ yaptı ardından da kartoplarıyla yılın ilk kar’ıyla buluşmanın keyfini çıkardı.


DÖNERCİ KAR DİNLEMEDİ
Gülistan caddesinde seyyar dönercilik yapan Murat Şahin, soğuk hava kar dinlemedi. Müşterilerine kar yağışı altında tavuk döner ikram eden Şahin; “Batman’da ilk defa erken gelen kar yağışına tanık oluyoruz. Küçük işyerimin önünde kar altında döneri müşterilerime sundum. Kar yağışı altında döner hazırlamanın keyfi de bir başka oluyor” dedi.


ANIT HATIRASI
Gülistan caddesinin sembolü konumundaki insan hakları anıtı, kar yağışıyla esnafın hatıra fotoğraf çekim yerine dönüştü. Gülistan caddesinin esnafları, kar yağışı altında insan hakları anıtı önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekti. 

Editör: TE Bilişim