**Kültür mahallesindeki ‘Şemsettin Güneş Cami’ ibadete açıldı. Berat kandilinde Müftü Turgut Erhan ile Mısır Kahire’den hafız Mahmut Tuhi’nin Kuran-ı Kerim ve Mevlid’i Şerif yemeğiyle açılan modern cami, dolup taştı.
**500’ü aşkın kişinin ağırlandığı yemekte caminin açılışında konuklarla yakından ilgilenen İrfan ve Heybet Güneş’e teşekkür eden Müftü Erhan; “Batman’da böyle modern ibadet evlerini görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

MISIRLI HAFIZ MEST ETTİ
1.5 Yıl gibi bir sürede 600 kişi kapasiteli üç katlı modern caminin yapımını üstlenen Batmanlı işadamları İrfan ve Heybet Güneş’in desteğiyle ibadete açılan Şemsettin Güneş Camisi, Berat kandilinde hizmete girdi. Müftü Turgut Erhan, Mısır Kahire’de Kuran’ı Kerim’i en güzel okuyan Dünya birincisi Hafız Mahmut Tuhi’nin okuduğu Kuran’ı Kerim, Mevlid’i Şerif ile Müftülük Kaside ve ilahi grubu, cemaati mest etti. Değer yemek fabrikasının kavurma, güveç, bulgur ve tatlıyı ikram ettiği Mevlid’i Şerif yemeğinde cami doldu. Kandil simidinin de dağıtıldığı cemaat, yatsı namazından sonra camiden ayrıldı.




KENTİN GÖZDE CAMİLERİNDEN
Kısa bir sürede yapımı tamamlanan caminin yapımını üstlenen Batmanlı işadamları İrfan ve Heybet Güneş’e teşekkür eden Müftü Erhan, şunları söyledi; “İki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Hem ibadet evimizi açıyoruz hem de Berat kandili kutluyoruz. Camiler, insanları bir araya getiriyor. Her türlü düşünceye açık bu ibadet evlerinin oluşmasını sağlayanlara minnettarız. İbadet evlerini yapanların emelleri, amel defterleri, kıyamete kadar açık kalacak. Heybet ve İrfan Güneş kardeşlerimiz bunu başarmışlardır. Camide çalışan Seyfettin Güner ile diğer emektarlara da teşekkür ediyoruz. Batman’da modern bir cami daha hizmete açmanın mutluluğu içindeyiz.”





Editör: TE Bilişim