**Geçen yıl Batman’da 7150 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirten Kızılay Batman Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek; “Hedefimiz bu yıl 9000 kişiye ulaşmak. Bu aynı zamanda 30 bin kişiye kan vermek demektir” dedi.
AYDA 600-700 ÜNİTE KAN BAĞIŞI
Şehrin kalabalık olduğu bölgelerde periyodik olarak kan bağışı kampanyasını sürdüren Kızılay Kan Merkezi, Batman Park AVM’de kan bağışında bulunan personele teşekkür etti. Gezici ile merkez ekibin sürekli kan bağışı kampanyasını devam ettirdiğini belirten Kızılay Batman Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek; “Batman’da ayda ortalama 600-700 ünite kan topluyoruz. Dağıttığımız kan ünitesi ise bin kişinin üzerinde. Geçen yıl kampanyamız çerçevesinde 7150 kişiden kan toplamıştık. Bu yıl bu rakamı daha da artıracağız” diye konuştu.
HEDEF; 9 BİN KİŞİYE ULAŞMAK
Kızılay Batman Kan Merkezi Müdürü Dr. İpek, şöyle devam etti; “Yaklaşık 9 bin kişiden almayı planladığımız kanla 30 bin kişinin kan ihtiyacını karşılamaya çalışacağız. Özel hastane ve diğer hastanelerde günde 70 ünitenin üzerinde kana ihtiyaç var. Bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Kan yapılamayan tek ihtiyaçtır. Vatandaşın, Allah rızası için kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Kanı emanet alıp hastalara yetiştiriyoruz. Hiçbir vatandaş parayla kan vermez. Bu nedenle kan bağışı kampanyasına duyarlı herkesimi davet ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)


Editör: TE Bilişim