KAMER’DEN YENİ PROJE
Önceki gün Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Kamer Vakfı yöneticisi Meral Tunç ve Kamer Vakfı Batman Şube Başkanı Nezahat Kapuci, ‘O köy bizim köyümüzdür’ projesi hakkında açıklamada bulundu. Proje kapsamında Siirt şubesiyle birlikte Sabancı Vakfı’nın desteğiyle Batman’ın ilçe-köylerinde okula gitmeyen kız çocuğu kalmaması, erken ve zorla evliliklerin engellenmesi ile namus cinayetlerinin önlenmesi için ‘O Köy Bizim Köyümüzdür’ projesinin başladığını belirten KAMER yetkilileri, saha çalışmasında bulunacaklarını belirttiler.

“TEMEL HEDEFE ULAŞACAĞIZ”

Kamer Vakfı yöneticisi Meral Tunç ve Kamer Vakfı Batman Şube Başkanı Nezahat Kapuci, şunları söyledi: “Siirt ve Batman Valiliklerinin ve İlçe Kaymakamlıklarının kıymetli destekleri, Siirt ve Batman Barolarının ortaklığı ve din adamlarının iştiraki ile yürütülecek bu projenin özellikle köyler olmak üzere iki ildeki kadınların eğitim haklarını kullanarak güven içinde yaşamalarına katkı sağlayacağını umuyoruz. ‘O Köy Bizim Köyümüzdür Projesi’ ile üç temel hedefe ulaşmaya çalışacağız. Bütün kız çocukları okusun, Hiçbir kız çocuğu erken yaşta ve/veya zorla evlendirilmesin, Kız çocuklarına ve kadınlara kıyılmasın istiyoruz.”

 

“HERKESTEN KATKI BEKLİYORUZ”

KAMER yöneticileri, şöyle devam etti: “Bu proje kapsamında Siirt ve Batman Valilerinin, Kaymakamlarının, köy muhtar, öğretmen, imam ve jandarmanın katkısını almaya çalışacağız. Tüm ilçe kaymakamlarıyla, köy muhtarları, öğretmenleri, imamları ve varsa jandarma karakolları ile çeşitli yöntemlerle buluşmaya çalışacağız. Bütün kız çocukları okula giden, hiçbir kadının erken ya da zorla evlendirilmediği, namus cinayetlerinin işlenmediği köyleri “Örnek Köy” olarak tanımlayıp kamuoyu ile paylaşmayı planlıyoruz.  Sağlıklı ve sahici bir kalkınma öncelikle insani kalkınmayı hedefler. İnsani kalkınmanın ilk koşulu da kadınların hak ve fırsatlardan eşit yararlanmasını sağlayarak mümkündür.”

Editör: TE Bilişim