**Toplu taşımacılıkta kadınlara pozitif ayırımcılık tanıyan Batman Belediyesi, önümüzdeki günlerde kadınlara vereceği mor kartla haftanın bir günü değil, belli günlerde kullanabileceği belirtildi.

MECLİS KARARLAŞTIRDI AMA
Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, yerel yönetimin yıllardır toplu taşımacılıkta kadınlara pozitif ayrımcılık tanıdığını ifade etti. Eş Başkan Akel; “Belediyemiz, kadınlara devrim sayılacak toplu taşımacılıktaki ulaşım imkanını sürdürüyor. Meclisimiz, sadece Salı günleriyle sınırlı tutulmayacak uygulamaya yönelik bir dizi karar aldı. Önümüzdeki günlerde karar daha da somutlaşacak” dedi.
KADINLARA MOR KART
Toplu taşımacılıktan yararlanan kadınlara, mor kartın da verileceğini ifade eden Eş Başkan Akel, şöyle devam etti; “Birçok kesimin örnek gösterildiği bu uygulamaya yenilik katmaya devam ediyoruz. Dağıtacağımız mor kartlarla toplu taşımacılıkta sadece kadınlarımız bir gün değil, haftanın belirli günlerinde de ücretsiz uygulamadan uygulanabilecekler. Meclisimizin aldığı kararı önümüzdeki günlerde uygulayacağız.”

Editör: TE Bilişim