ÖRNEK PARK
Batman’ın gelişen semtlerinden Çamlıtepe mahallesinde 24 dönümlük alanda Jiyan (Yaşam) parkının startını veren Belediye, semt sakinlerine nefes aldıracak. Altunlar firmasının yapımını üstlendiği parkta; futbol, basketbol, tenis kortları, çocuk oyun alanları, şelale, sergi salonu ve cafenin yanı sıra 12 dönümlük alanda da yeşil alanlar yapılacak. Ramazan ayı öncesinde çalışmaları hızlandıran firma, örnek projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. Parkın yapılmasında emeği geçen Belediye yetkililerine teşekkür eden Çamlıtepe mahallesi semt sakinleri; “Batman’da örnek bir parkın semtimizde yapılacak olması sevindirici. Emeği geçen Belediye yetkililerine teşekkür ederiz. Bu projede spor tesislerinin olmasına da sevindik. Semtimiz bu park sayesinde rahat bir nefes alacak” dediler.



 
“KANAL KAPATILSIN”
Jiyan parkının önündeki 4043 sokaktaki dere yatağının da geçen yıl yarısının kapatıldığına dikkat çeken semt sakinleri, şöyle konuştular; “Jiyan parkının yapımına başlanılmasına sevindik. Fakat bu parkın önündeki dere yatağının bir bölümü geçen yıl kapatılmıştı. Söz konusu dere yatağında yarıda bırakılan alanına buz döşeme ve yeşillendirme çalışmaları için Belediye yetkililerinden destek bekliyoruz. Havalar ısındı. Kara sinek ve haşerelerden pencerelerimizi açamaz durumdayız. Semtimize duyarlı olan Belediye yönetiminin dere yatağında buz döşeme ve yeşillendirme çalışmaların başlamasını bekliyoruz.”
“ULAŞIM EN BÜYÜK SORUN”
Yaşar Kemal orman parkı bitişiğindeki Çamlıtepe mahalle sakinleri, ulaşım sorunun da çözülmesini bekliyor. Geçişlerde demiryolu rayları üzerinden geçmekten ürktüklerini belirten semt sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Yaşar Kemal Orman parkının arkasında oturuyoruz.  Yaklaşık 250 binanın olduğu bölgede ulaşım en büyük sorun. Devlet Demir yollarına ait raylar üzerinden gidip geliyoruz. Öğrenciler erken saatlerde okula gidiyor. Görünmez bir kaza yaşanmadan alternatif yolların açılmasını istiyoruz. Aylar önce Belediye yönetimi ile mahalle sakinleri olarak bir araya geldik. Alternatif yolların açılması için karar alındı. Fakat şu ana kadar hiç bir somut çalışma yok.”

Editör: TE Bilişim