** Valilik ve belediye başta olmak üzere birçok kurum-kuruluşun katıldığı ‘İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’ toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi. Toplantıda ortak istihdam vizyonu oluşturuldu.

İSTİHDAMA CİDDİ KATKILAR SUNULABİLİR”

Batman Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Azmi Çelik başkanlık etti. Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, BATSO, kurum-kuruluş yöneticileri, dernek ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda ortak istihdam vizyonu oluşturuldu. Toplantıda konuşan Vali Azmi Çelik, kurul üyelerinin verecekleri kararların kentteki istihdam ve mesleki eğitim çalışmalarına yön vereceğine inandığını söyledi. Çelik, ilgili mevzuatın verdiği görevlerin dışında yapılacak gönüllü faaliyetlerle istihdama ekstra katkı sunulabileceğini de hatırlatarak, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

YENİ PROJELER ÜRETİLECEK

Toplantıda İş-Kur’un istihdam ve mesleki eğitim konularındaki ilk 6 aylık faaliyetleri değerlendirilirken, ikinci 6 aylık plan ve hedefleri de belirlendi. Batman’a istihdam açısından daha iyi hizmetler verilebilmesi için de kurumların performans durumları da gözden geçirildi. Kamu kurumları, Batman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, sendikalar ve STK'lardan oluşan kurul üyeleri, işsizlikle mücadele konusunda daha iyi projeler geliştirmek amacıyla çeşitli önerilerde bulunurken, davet edilen ilgili kurumlarla da ortak bir istihdam vizyonu oluşturuldu.

TEKSTİL VE TARIM SEKTÖRÜNE
AĞIRLIK VERİLMELİ”

Meslek liselerinde açılması düşünülen meslek derslerin de konuşulduğu toplantıda, kurul üyelerinin onayına sunuldu. Kurul üyeleri teklif edilen derslerden büyük çoğunluğunu kabul ederken, bölgede ön planda olan tekstil ve tarım sektörleri ile ilgili meslek derslerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ettiler. Gençlerin istihdamına yönelik çeşitli önerilerin de sunulduğu toplantıda, sokakta çalışan çocukların durumu da masaya yatırılarak sorunun çözülmesi için uygulanabilecek projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Çelik, çocuk işçiliğinin istismarı konusunda hassasiyetle durulmasını, istismar eden ailelere de yaptırım uygulanması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim