** Batman-Diyarbakır yolu üzerindeki şehirler arası otogarı karşısında yaralanan köpeği fark eden Orhan Kartal, merkezi İstanbul’daki Hayvan Hakları Federasyonu’nu aradı. Batman’daki hayvanseverlere yönlendirilen Kartal, isminin açıklanmasını istemeyen bir hayvansevere ulaştı. Yaralı köpek, özel araçla Diyarbakır Hayvan Barınağına götürüldü.

BATMAN’DA BARINAK OLMAYINCA...

Hayvan barınağının olmadığı Batman’da hayvanseverler, yaralı durumdaki hayvanlar için başvuracak yer bulamıyor. Batman-Diyarbakır yolu üzerindeki şehirler arası otogarı karşısında yaralanan köpeği fark eden Orhan Kartal, başvuracak yer bulamayınca merkezi İstanbul’daki Hayvan Hakları Federasyonu’nu (HAYTAP) aradı. Batman’dan bazı hayvanseverlere yönlendiren Kartal, ismini açıklamak istemeyen hayvanseverle birlikte köpek için seferber oldu. İki hayvansever köpeğe mama verdikten sonra özel araçla köpeği Diyarbakır’daki Hayvan Barınağına teslim etti.


BATMAN’DA BARINAK OLMALI”

Batman’da da hayvan barınağının açılması gerektiğini belirten iki hayvansever; “Batman’da hayvan haklarının korunması ve hayvanlara uygulanan şiddetin sona erdirilmesi amacıyla kentte çalışma yürütülmesi gerekiyor. Batman’da HAYTAP gönüllüleri tarafından aşı tedavi merkezi ve barınak kurulmalı” dediler. 

Editör: TE Bilişim