**Batman Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü, ‘istihdam ve mesleki eğitim’ konulu toplantısında geçen yılın çalışmalarını masaya yatırdı. Vali Azmi Çelik’in Başkanlığındaki toplantıya Esnaf Odaları temsilcileri de katıldı.

İSTİHDAM ALANLARI ARTIRILACAK
Batman Çalışma ve İş-Kurumu, nüfusuna göre işsizliğin en fazla olduğu iller arasında gelen Batman’ın istihdam haritasını çıkardı. TPAO Kristal Park’taki toplantıya Vali Azmi Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir; Oda Başkanları ile bazı yöneticiler yer aldı. İş-Kur’a kayıtlı 28 bin 99 işsizden 17 bin 607’sinin erkek olduğunu belirten İş-Kur Müdürü Besim Eviz; “Müdürlüğümüze başvuru yapanlara iş ve meslek danışmanı ile yüz yüze görüştürüyoruz. Özel sektörde geçen yıl çalışanların sayısı 5 bin 139’a yükseldi. İşsizlerin çoğu tekstil atölyelerinde çalışma imkanı buldu.”

ENGELLİ-HÜKÜMLÜLERE İŞ İMKANI
Kamu ve özel sektörde de engelli ve eski hükümlü çalışanlara iş imkanını sağladıklarını ifade eden Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçen yıl kamu da 161’i engelli 103’ü de eski hükümlü çalışma imkanı buldu. Ayrıca özel sektörde 368 engelli ve 4 eski hükümlüye de istihdam alanı imkanı sağlayan Müdürlüğümüz, engelli kursları ve girişimcilik programlarını hayata geçirdi. Yine kurumumuz kapsamında Halk Eğitim Merkezlerinde kurs verildi. Toplum Yararına Programlar hayata geçirildi. Geçen yıl Toplum Yararı Çalışmaları kapsamında işsizlere 28 milyon 839 bin TL bütçe ayrıldı.”


Editör: TE Bilişim