**Bölge Devlet Hastanesi, Özel İdare ile İl Genel Meclis’inin desteğiyle iki ambulansa kavuştu. Ambulansın anahtarlarını Vali Yılmaz Arslan’a verildi. İki araç teslim töreni için hazırlık yapılmasını istemeyen Vali Arslan; “Sonuçta iki aracın anahtarlarını teslim edeceğiz. Şatafatlı hazırlıklara gerek yok” dedi.
HASTANEYE İKİ AMBULANS DAHA
Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliği, 270 bin TL değerinde iki ambulans aracı, Bölge Devlet hastanesine hibe edildi. Valilik bahçesindeki araç hibe teslim törenine Vali Yılmaz Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçı ve bazı İl Genel Meclis üyeleri katıldı. Araçların teslim töreninde kurdele ile bir dizi hazırlığı istemeyen Vali Arslan; “Özel İdarenin kaynaklarıyla sağlık kuruluşlarına destek amacıyla İl Genel Meclis’imizin de talebiyle Bölge Devlet Hastanesine iki ambulans satın alındı. Bu İl Genel Meclisi ile Özel İdare’nin kararıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.



“ÖZEL İDARE ALANI GENİŞ”
Özel İdare’nin köylere yol, su ve altyapı hizmetlerinin yanı sıra bazı kurum ve kuruluşlara ödenek ile araç gereç taleplerini de karşılamasının gerektiğini ifade eden Vali Arslan, şöyle devam etti; “İki aracın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de kurum ve kuruluşlarımıza bu tür katkılar yapılacak. İnşallah kimsenin ambulans ihtiyacı olmaz ama hayatın gerçeği de budur.” Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Aktan, sağlık camiasına iki ambulansı hibe etmenin sevinci içinde olduklarını ifade etti. Vali Arslan, sağlık teşkilatındaki sürücülere ambulansların anahtarlarını teslim etti. Sağlık Müdürlüğü’nde ambulans sayısı iki yeni araçlarla birlikte 20’ye çıktı.   

Editör: TE Bilişim