** Merkezi Ankara’da olan ve başkanlığını Batmanlı Prof.Dr. Veysel Ayhan’ın yürüttüğü Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi İnsani Yardım Bölümü (IMPR Humanitarian) Batman’da büro açtı. İMPR, Batman’da sığınmacıların sorunlarına çözüm üretecek.

BÜRO BATMAN’DA DA AÇILDI
IMPR Humanitarian Batman Temsilciliğini Coşkun Algan’ın yaptığı merkezde Protection (Koruma/Himaye) ve Kadın Merkezi” projeleri kapsamında hizmet verecek. Büro, Akyürek mahallesindeki Geçit İş hanında hizmete girdi.  4 katlı merkeze sahip olan IMPR Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan; “IMPR Humanitarian olarak, mülteci hakları, doğal afetler, krizler, çatışmalar, insan hakları ihlallerinden etkilenmiş birey ve toplulukların ihtiyaçlarını, sorunlarını, yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve temel gereksinimlerini tespit edip karşılıyoruz. IMPR Humanitarian adı altında insani alanda 25 ilde aktif olarak yürüttüğümüz çalışmalarımızda ulusal ve uluslar arası düzeydeki partnerlerimizle  Türkiye’deki ve Batman’daki yardım çerçevesini genişlettik ve genişletmeye devam ediyoruz” dedi.

“SIĞINMACILARI BİZE YÖNLENDİRİN”
Batman Temsilcisi Algan ise açılan merkezin Batman’da önemli bir açığı kapatacağını belirterek, şöyle konuştu: “Batman için IMPR Humanitarian olarak 2012 yılından itibaren irili ufaklı gıda ve gıda dışı yardımlarda bulunuyoruz, son 2 ayda 600 den fazla aileye ulaşıp ve ihtiyaç tespitinde bulunduk, birçok ailenin özellikle sağlık alanındaki sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Çalışma arkadaşlarımız mülteci veya sığınmacı pozisyonundaki bütün kardeşlerimizin evlerini tek tek ziyaret ederek eğitim, sağlık, çalışma izni, maddi, manevi, şahsi veya aklımıza gelebilecek herhangi bir alandaki tüm sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturmaya çalışmaktadır. Bu çalışmanın yanı sıra merkez binamızın 2 katı mülteci veya sığınmacı pozisyonundaki kadın kardeşlerimize “Kadın Merkezi” adı altında Psikolog, Kadın Doktoru, dil kursları, kuaförlük, dikiş nakış kursu gibi sosyal aktivite alanlarında hizmet vermektedir. İlimize göç etmek zorunda kalan mülteci veya sığınmacı pozisyonundaki kardeşlerimize Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla ortak yürüttüğümüz “Çalışma izinleri” çalışma alanımızla hem yerel kurum ve kuruluşlara hem de mülteci ve sığınmacı pozisyonundaki kardeşlerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.  Batman halkından komşuları ve kendi çevrelerindeki ihtiyaç sahibi olan Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı mülteci veya sığınmacı pozisyonundaki kardeşlerimizi Batman IMPR Humanitarian'a yönlendirmelerini rica ediyorum.”

Editör: TE Bilişim