İftar yemeğinde buluştular
 
*AK Parti Batman İl teşkilatının TPAO Kristal Park’ta verdiği iftar yemeğinde AKP’liler, referandumu konuştu. Batman Milletvekilleri Ahmet İnal ve M. Emin Ekmen, İl Başkanı Ziver Özdemir ile partinin tüm birimlerinin il ve ilçe teşkilatları mensuplarının katıldığı yemekte İl, İlçe ve Gençlik teşkilatlarının kurucu başkanlarına plaket verildi.
 
“REFERANDUMA ÇALIŞACAĞIZ”
 
12 Eylül Referandum öncesi AK Parti teşkilatında, emeği geçen partilileri bir araya getirme ve referandum sürecini değerlendirme amacıyla verilen iftar yemeğine partililer ilgi gösterdi. Beklenenin üzerinde bir katılımın olduğu yemekte konuşan İl Başkanı Ziver Özdemir, 12 Eylül’de yapılacak referandum için çalışan teşkilat üyelerine teşekkür etti ve sürece yönelik çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Özdemir, referanduma kısa bir zaman kaldığını ve aynı tempoyla tüm partililerin bu çalışmalara katkı vermelerini beklediğini söyledi.
 
“AK PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL”
Milletvekili Ahmet İnal, Türkiye’nin makus talihini değiştirmek için referandumun büyük bir fırsat olduğunu kaydetti. Bu fırsatın kaçırılması halinde bir daha 20 yıl boyunca bir Anayasa değişikliğinin gündeme gelemeyebileceğine işaret eden İnal, referandumun iddia edildiği gibi AK Parti değişikliğiNİN değil halk projesi olduğunu belirtti. İnal, partililerden isteğinin bu tarihi değişikliği tüm vatandaşlara anlatmak olduğunu belirterek, değişiklik paketinde Kürt halkının aleyhine tek bir satır bile olmadığının altını çizdi.
 
“DEMOKRASİ İÇİN KIRILMA NOKTASI”
Milletvekili M. Emin Ekmen, referandum çalışmalarının aynı gayret ve özveriyle devam ettirilmesi gerektiğini belirtti. Ekmen, “Eğer ‘HAYIR’ oyu çıkarsa Türkiye 90’lı yıllara geri dönme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Bu çok tehlikeli ve hiç istemediğimiz bir durum” dedi. Referandumun Türkiye demokrasisi için bir kırılma noktası olduğunu kaydeden Ekmen, askeri ve bürokratik vesayetin AK Parti sayesinde son bulduğunu ve referandumun yargı vesayetini sona erdirmek için çok önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin AK Parti sayesinde otobana çıkmış bir araba olduğu benzetmesini yapan Ekmen, “İnşallah referandumdan ‘EVET’ oyu çıkarsa bu araba son sürat yoluna devam edecektir” dedi.
ESKİ BAŞKANLARA PLAKET
Konuşmaların ardından Milletvekilleri, eski il başkanlarından Muzaffer Bağ, Ömer El ile parti kurucu merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Gür ve kurucu Gençlik Kolları Başkanı Bilal Türel’e birer plaket verdi. Öte yandan Milletvekili İnal, Ekmen ve İl Başkanı Özdemir, önceki gün referandum çalışmalarını sürdürdü.  Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Rehabilitasyon Merkezi’ni Vali Ahmet Turhan ile birlikte ziyaret eden AK Parti heyeti merkezin durumu hakkında bilgi aldı.
 
Editör: TE Bilişim