** Kamu Hastaneleri bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören psikiyatri hastalarının çalışmaları sergilendi.

RENKLİ ETKİNLİK
Batman Kamu Hastaneleri bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören psikiyatri hastaları, Batman AVM Park sergi salonunda hünerlerini sergiledi. Serginin açılışını Vali Yardımcısı Serap Özmen, Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu ve hastaların yaptığı sergide renkler göz kamaştırdı. Müzik dinletisi ve ebru sanatının da icra edildiği sergide Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi’nin açılışta yaptığı ebru boyama sergiye renk kattı. Psikiyatri hastalarından ikincisinin düzenlediği takı, ahşap boyama, resim, yağlıboya çalışmaları sergisinde el emeği göz nuru vardı.



“YAŞAMA AKTİF KATILIMLARI SAĞLANIYOR”
TRSM Sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Dr. Tülay Öztürk İSE sergiyi şöyle değerlendirdi; “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde tedavi gören hastaların el ve sosyal becerilerini geliştirmelerini ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Kendilerine daha çok güvenmeleri hususunda yaptığımız bu tür aktivitelerle tedavi uyumlarını geliştirmeye çalışıyoruz.” Öte yandan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kendilerine yönelik yapılan çalışmalardan memnun olduklarını dile getiren psikiyatri hastaları, öğrendikleri el sanatları becerileri ile meslek edinmek ve aynı zamanda gelir elde etmek istediklerini belirttiler.

 

Editör: TE Bilişim