*Yörede düğünlerin en fazla yapıldığı illerin başında yer alan Batman’da, hafta sonları kadar hafta içinde de düğün törenlerinin yapılması, salon işletmecilerinin yüzünü güldürüyor.

RENKLİ DÜĞÜN

Yaz mevsimi bitmeden düğün törenlerinin tüm hızıyla sürdüğü Batman’da, hafta sonu kadar hafta içi de gelenek-göreneklere göre yapılan renkli düğünlere seçkin konuklar da renk katıyor. Önceki akşam Kösetarla (Krediye) köyünün tanınan Tirki ailesinden Sabri Tirki ile Cihan Turğut çiftinin düğün töreni Salon Diva’da yapıldı. Beşiri Belediyesi Eş Başkanları Mustafa Öztürk ile Dicle Erdem’in yanı sıra Batman ve Beşiri ilçesinden kalabalık bir topluluğun katıldığı düğünde, konukları damadın ağabeyi Salim Tirki ve yakınları karşıladı. Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken konuklar, gece yarısına kadar pisti terk etmedi. Argaz dolum tesislerinde çalışan Sabri Tirki ile ev hanımı Cihan (Turğut) çifti için köyde havai fişek gösterileri yapıldı.


GALA’DA MUTLU EVLİLİK

Batman Barosu avukatlarından Orhan Acar’ın muhasebeci kardeşi Murat Acar, yaşamını eğitimci Aygül Yorucu ile birleştirdi. Gala düğün salonunda yapılan düğün törenine seçkin bir davetli katıldı. Avukat Orhan Acar ve yakınları, konuklarla yakından ilgilendi. Yerel sanatçıların Kürtçe şarkılarla renk kattığı düğünde, Aygül (Yorucu)-Murat Acar çifti de davetlilerle birlikte halay çekti. Geç saatlere dek süren düğün töreninde avukat Orhan Acar, konuklara teşekkür etti. (Yunus YASAK)

Editör: TE Bilişim