22 YENİ OTOBÜS ALINACAK

22 Halk otobüsü almayı planlayan Batman Belediyesi, araç filosuna 5 yeni otobüs daha kazandırdı. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, kendi öz kaynaklarıyla beş otobüsü satın alıp halkın hizmetine sunmayı planladıklarını belirtti. Toplu ulaşımdaki sıkıntıları gidermek ve halka daha iyi hizmet vermek amacıyla şehir içi ulaşımda bir dizi yenilik yaptıklarını belirten Eş Başkan Özdemir; “Devletin bize aktardığı herhangi bir kaynak, kredi veya destek olmadan sadece kendi öz kaynaklarımızla her ay 5 yeni halk otobüsü satın alıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
ARAÇLAR TANITILDI
Batman Belediyesi Eşbaşkan Yardımcıları Nasır Taş, Semra Güneş ve Aziz Aksin ile belediye meclis üyeleri ile birlikte belediye önünde yeni araçları tanıtan Eşbaşkan Sabri Özdemir, yeni halk otobüs sayısını 22’ye çıkarmayı planladıklarını belirtti. Özdemir, şöyle devam etti; “Öncelikli kararımız 22 otobüsü aynı anda Batman’a kazandırmaktı. Fakat bakanlıktan kredi izni alamadığımız için kendi öz kaynaklarımızdan şu anda ilk etapta 5 adet otobüs aldık, önümüzdeki ay 5 otobüs daha alacağız. Devletin bize aktardığı herhangi bir kaynak, kredi veya destek yok.”





“ARAÇLARIMIZI YENİLEYECEĞİZ”
Eski otobüsleri de aşamalı olarak elden çıkaracaklarını ifade eden Eş Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskimiş olan arızalı durumuna düşen, otobüslerimizi de aşamalı olarak elden çıkaracağız. O araçlarda sorunlar yaşanıyordu. Bütün araçlarımızı yenilemeyi düşünüyoruz. Bu arada kiralama usulüyle kiraladığımız araçları da satın alma yoluna gideceğiz. Bu vesileyle Belediye’nin araç kiralama gibi bir sorununu da ortadan kaldırmış olacağız. Satın aldığımız 5 otobüsün bize maliyeti 1 buçuk milyon. Tabi bizim bütçe durumumuz da ortada. Mevcut bütçemizi de gözeterek toplu almaktansa her ay 5 adet aracı alacak şekilde planladık.” 

Editör: TE Bilişim