** Ekmek israfının önlenmesi ve sokak hayvanlarının beslenmesi için bir grup hayvan sever bazı noktalara bayat ekmek kutusu yerleştirmeye hazırlanıyor.

 

BAYAT EKMEK KUTUSU

Ekmek israfının önüne geçmek ve sahipsiz sokak hayvanlarını beslemek amacıyla ‘Ekmek nimettir, israf etmeyin’ kampanyası başlatan bir grup hayvan sever, Belediye’den alacakları destekle bayat ekmek toplama kutularını kentin işlek noktalarına yerleştireceklerini söylediler. Hayvan severler, şöyle konuştular: “Kış mevsiminde doğada yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar var, kutularda birikecek ekmekler sokak hayvanlarına verilebilir.”

 

ÖRNEK UYGULAMA

Belediyeden izin alarak kent merkezindeki 15 noktaya ekmek toplama kutusu yerleştirmeyi planladıklarını söyleyen hayvan severler, şunları söylediler: “Keşke ekmek israfı olmazsa ama maalesef oluyor. Amacımız, bayat ekmeklerin çöpe atılmadan değerlendirilmesidir. Bayatlayan ekmeklerin çoğu çöpe gidiyor. Biriken ekmeklerin kutularda en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Belediyemizin de bu kampanyaya destek vereceğine inanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim