* “Sular altında sessizlik” projesine katılan 22 genç, tarihi ilçe Hasankeyf’te şiddetsiz iletişim-eylem etkinliklerine de hazırlanıyor.

10 GÜN SÜRECEK

Sular altında sessizlik” projesi aktif yurttaşlık programı olan ‘fırsatı yakala’ programının genç katılımcılarınca düzenlenen sosyal sorumluluk projesine Batman’da 22 genç katılıyor. Türkiye Avrupa Vakfı'nın uygulayıcı kuruluş ve Almanya'dan Mitost, Theodor-Heuss Kolleg'in partner olduğu, Alman Federal Ofisi, Açık Toplum Vakfı ve Robert Bosch Vakfı'nın da finansal olarak desteklediği ‘Fırsatı yakala’ programında ’’Şiddetsiz iletişim’’ ve ‘’Proje yönetimi’’ üzerine eğitim alan Salih Tekin, Seçil Araz ve Fatma Çelik, kendi yerellerinde de ‘Şiddetsiz İletişim’ üzerine yazdıkları projeyi uygulayacak. Proje Batman Gençlik ve Kültür evi'nde  26 Eylül 2014' tarihinde start aldı. On gün sürecek gün sürecek eğitim sonunda projeye katılan öğrencilerin iletişim becerilerini görmek amacıyla Hasankeyf’te bir etkinlik düzenlenecek.

ŞİDDETSİZ EYLEM…

Projenin amacını ise eğitmenler şöyle açıkladılar; “Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 22 gencin, ‘şiddetsiz iletişim’ konusunda bilinç kazanmalarını sağlamak ve edindikleri farkındalıkları çevrelerine de yaymalarına yardımcı olmaktır. Eğitim sonunda gençlerde oluşan olumlu etkiyi sahada pratik etmek amacıyla antik kentimiz Hasankeyf’te şiddetsiz iletişim-eylemler üzerine etkinlikler yapılacak, daha sonra 'Dilek feneri' uçurulacak. Projede, risk altında olan gençler ile çalışılacağı için iki psikolojik danışman da projeye dahil olacak.” Gençlik ve Kültür evi’ndeki eğitimi, projeye dahil olan gençler, eğitmenler pür-dikkat dinliyor. 

Editör: TE Bilişim