**Zeynel Bey türbesi kümbetinin taşındığı yeni yerleşim birimi yakınındaki park-müze alanına taşınacak yeni eserler için yol ve köprü projesinin hazırlandığını belirten Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen; “Eski tarihi çarşının da tahliyesi için esnafın ekonomik yönden desteklenmesi gerekiyor” dedi.
TAŞINACAK ESERLERE HAZIRLIK
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te taşınacak eserler arasında yer alan Sultan Süleyman, El-Rızk, Koç ve Kızlar camisinin taşınma hazırlıklarına yönelik ihale aşamasının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen; “Yeni eserlerin taşınacağı 100 yıllık eski çarşıdaki 70’e yakın esnafın da tahliye edilmesi gerekiyor. Ticari yönden esnafımız, kayıp yaşayacak. Ekonomik yönden esnafa destek şart” diye konuştu.


YOL VE KÖPRÜ PROJESİ
Başkan Kusen, şöyle devam etti; “Hasankeyf’te taşınacak yeni eserlerin geçeceği yeni yol güzergahı için Dicle nehri üzerinde yeni bir çelik köprü yapımı da söz konusu. Taşınmasına karar verilen eserlerin mevcut köprü üzerinden geçmesi imkansız. Bu nedenle sadece tarihi eserlerin geçeceği yeni bir köprü ve yol güzergahı yapılacak. Taşınma ihalesine yönelik çalışmalar sürüyor. Öncelikle eski çarşıdaki esnafın tahliyesi sırasında ticari kaybında mutlaka telafi edilmesi gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)


 

Editör: TE Bilişim