**Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, karanlığın çökmesiyle birlikte yerli turistlerin akınına uğruyor. Dicle kıyısı ise vatandaşlarla dolup taşıyor.
ESNAFLAR; “AKŞAMLARI SATIŞ YAPIYORUZ”
Dışarıda hava sıcaklığının 46 dereceye çıktığı Batman ve yöresinde ‘dört mevsim’de de yerli ve yabancı konukların ziyaret ettiği Hasankeyf, geceleri hareketleniyor. Karanlığın çökmesiyle birlikte başta 100 yıllık çarşı olmak üzere Dicle nehri kıyısı ile seyirlik bölümü adeta dolup taşıyor. Hediyelik eşya satıcıları, cafe ve restaurant işletmecileri, aşırı sıcaktan gündüzleri tarihi ilçede in-cinin top oynadığını belirtti. Karanlığın çökmesiyle yüzlerce kişinin tarihi çarşıya gelmesiyle hareketliliğin yaşandığını kaydeden bazı esnaflar; “Dört mevsimde de Hasankeyf’in konukları var ama bu yıl beklenilenin üzerinde sıcaklar var. Konuklarımız, daha çok akşam saatlerinde Hasankeyf’e gelmeyi tercih ediyor” dediler.


HASANKEYF’İN ÖREN BEBEKLERİ
Batman’da ‘ören bebek usta’sı olarak bilinen Hamdullah ve Süleyman Güneş kardeşler, tarihi Çarşıya konuk olan yerli ve yabancı turistlerin ‘Hasankeyf hatıra’sı olarak ören bebek figürlerine ilgi duyduklarını ifade etti. Türkiye’de fuarların yanı sıra tarihi ilçede de ören bebek standı açtıklarını belirten Süleyman Güneş, şöyle konuştu; “Hasankeyf’in figürü olan ören bebeklere talep var. Hasankeyf’e konuk olanlar ören bebek almadan standımızdan ayrılmaz. Yaz mevsiminde gündüz iş yapmıyoruz. Karanlığın çökmesiyle birlikte eski çarşının hareketlenmesi az da olsa esnafların yüzünü güldürüyor.”


HASANKEYF’TE PARK SORUNU
Cumartesi ve Pazar günleri ziyaretçi akının olduğu Hasankeyf’te park sorunu konukları zor durumda bırakıyor. Seyirlik bölümü ile İmam Abdullah Zaviyesi önüne park edilen yüzlerce araç, trafik keşmekeşliğine neden oluyor. Tarihi ilçeye gelen ziyaretçilere kolaylık sağladıklarını belirten bazı cafe işletmecileri; “Araç sürücüleri gelişi güzel park yapıyor. Bu da trafiği berbat hale getiriyor. Her araç sahibi seyirlik bölümü ile Hasankeyf girişine park yapıyor. Bu manzara da trafiği engelliyor. Trafik ekiplerinin araç parkına önlem almasını istiyoruz” dediler. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim