Reşat Yiğiz
Batman Petrolspor’a ‘Dayanışma gecesi’ düzenleyen sporsever Vali Ahmet Deniz’in yaptığını günümüzde acaba kaç bürokrat yapar?
3.Lig 2. Grup lideri Bodrumspor için o kentin Kaymakamı, takımı için ne yapmıştır, araştırmak gerekiyor...
Yine grupta zirve mücadelesini sürdüren Kırıkhan ve diğer kent takımları için oradaki yöneticilerin, bugüne kadar belki de futbol takımlarının müsabakalarını izlememişlerdir.
Spor sevgisi tartışılmaz Vali Deniz’in, bir ayağı amatör sahada diğer ayağı ise Kırmızı-Beyazlı ekibin idman ve maçlarında.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen CUP tenis turnuvasının startını da veren Vali Deniz’in üzerindeki spor kıyafetleri onun ne kadar ‘sporcu dostu’ olduğunu göstermiyor mu?
Nüfusu yarım milyonu bulan Batman’ın bir üst lige çıkmasının gerektiğini her defasında söyleyen sporsever Vali Deniz’in, bu şehrin tek profesyonel takımına verdiği desteği bilmeyen yok.
Sezon başı Hasan Vezir’in yeterli bir kadroyu kuramaması; sezon başında takımın başına getirilen Tarık Yurttaş’ın, elini kolunu bağlamıştı.
Hesapta olmayan iç sahadaki puan kayıpları, Kırmızı-Beyazlı ekibin yöneticilerini üzdüğü gibi sporsever Vali Deniz’e de bir galibiyet armağan edememişti.
Her maçta protokol tribününde yerini aldığı halde bırakın galibiyeti doğru-dürüst gol göremeyen Vali Deniz’in, üzerine titrediği Batman’ın tek profesyonel takımını önümüzdeki maçlarda kestirmek güç.
Bu Pazar zorlu Manisa deplasmanına çıkacak olan Kırmızı-Beyazlıların deplasmanlardaki çıkışı belki de bir dönüm noktası olabilir.
Ev sahibi takım da Petrolspor gibi sahasında başarısı yok ama futbol sürpriz sonuçlara gebedir.
Geçen hafta Ziraat Türkiye kupasında Galatasaray’a konuk olan Dersimspor’un, İstanbul’daki taraftarı ve dayanışması görsel ile yazılı medyanın gündemindeydi.
Nüfusu Batman’ın bir mahallesi kadar olan Tunceli’nin 4 milyon bütçeyle Süper ligin kupa aslanı karşısında mücadeleci oyunu takdire şayandı.
Batman Petrolspor, işte o takımı deplasmanda devirmeyi bilmişti ama 3.Lig 2. Grubun puan durumuna bakıldığında Batman temsilcisinin 14. Sırada oluşu futbolseverleri düşündürüyor.
Petrolspor, Ziraat kupasında yok.
İlk üç sıradan uzak.
Sahasında kazanmıyor.
Valisi ve yöneticilerinin tam destek verdiği bu ekibin artık ilkyarının ortasında başarısı bir dönem geçirmesine teknik heyetin de futbolcuların da ‘dur’ demesi gerekiyor.
Günümüzde hiçbir Valisi’nin yapmadığını yapan sporsever Vali Deniz’e, Kırmızı-Beyazlı ekibin futbolcularının da galibiyet armağan etmesinin zamanı gelip geçmiştir.


Editör: TE Bilişim