15 Km’lik yeni yol güzergahının yüzde 50’si tamamlandı. Tek sıkıntı arsaların kamulaştırma sorunu…

Gözler Güney Raman çevre yolunda

**TEİAŞ Grup Müdürlüğü ile Balpınar beldesi ve iki köprünün de yer alacağı Batman çayı üzerindeki 15 Km’lik yeni Güney Raman çevre yolunda çalışmaların yarısı tamamlandı. Kamulaştırma sorunu yüzünden bu yıl trafiğe açılması beklenen yeni yol güzergahı seneye trafiğe açılacak.

TEK ENGEL KAMULAŞTIRMA

15 Km’lik Güney Raman çevre yolunda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kamulaştırma sorunu yüzünden bu yıl yeni yol güzergahı trafiğe açılamadı. Batman çayı üzerinde 480 metre uzunluğundaki iki köprünün ayakları da monte edildi. Batman ile Balpınar beldesi arasında geçecek olan Güney Raman çevre yolunda Üniversite yolunda ‘köprü kavşak’ yapımı hızlandırıldı. Yapımını Dem-Yol firmasının üstlendiği Güney Raman çevre yolunda çalışmaların yüzde 50’si bitirildi. Yol güzergahında tek sıkıntının kamulaştırma sorunu olduğunu söyleyen Karayolları yetkilileri, toplulaştırma çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini belirttiler.

YOL-KÖPRÜLÜLERE 35 MİLYON TL

Güney Raman çevre yolu ile köprülere bu yıl yaklaşık 35 milyon TL’lik ödenek çıkarıldı. Ödeneğin yıl sonuna kadar çalışmalarda kullanılacağına işaret eden Karayolları yetkilileri, şöyle konuştular; “Her şeyden önce Güney Raman çevre yolunu bir an önce bitmesi gerekiyor. Bu güzergah bitmeden Kuzey çevre yoluna başlamak mümkün değil. Batman Kuzey çevre yolu güzergahı OSB ile hava limanı karşısındaki Kocaköy yolundan Diyarbakır yoluna bağlanacak 10 Km’yi bulacak olan Batman kuzey çevre yoluna ağır tonajlı araçlar şehre girmeden Diyarbakır’a yönlendirilecek. İran’a kadar bu güzergah işleyecek. Fakat her şeyden önce Güney Raman çevre yolunun trafiğe açılması gerekiyor. Bu yıl yeterli düzeyde ödenek var. Amacımız yeni yol güzergahını bir an önce bitirmektir.”

Editör: TE Bilişim