** İstanbul, Uşak, Bursa AK Parti il teşkilatları ve İHH Derneği, Batman’a 7 tır yardım malzemesi gönderdi. Yardımları karşılayan Ak Parti Batman il teşkilatı ve İHH Batman yöneticileri, basın açıklamasıyla yardımların zor durumdaki ailelere dağıtılacağını duyurdu.

YARDIMLAR BÖLGEDEN GÖÇ EDENLERE
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Ak Parti İstanbul, Uşak ile Bursa teşkilatlarının organizasyonuyla toplanan 7 tır yardım malzemesi Batman’a ulaştı. Bölge illerinden Batman’a göç eden ailelere dağıtılacak yardımlarla ilgili Ak Parti il teşkilatı ve İHH Batman yönetici basın açıklaması yaptı. Bölge Devlet Hastanesi yakınlarındaki bir depoda malzemeleri istifleyen Ak Parti il teşkilatı ve İHH yöneticileri, yardımları dağıtmaya başladıklarını duyurdu. Programda konuşan Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar: “Teşkilatlarımızdan 5, İHH’dan 2 tır yardım malzemesini karşıladık. Gıda ve giysi yardımları başta olmak üzere birçok malzemelerin olduğu yardımları Batman’daki terör mağduru ailelere ulaştıracağız” dedi.



“MUHACİRE ENSARIZ”
Programda söz alan dernek yöneticilerinden Davut Okçu: “Bizler muhacire ensar olmuş bir inancın temsilcileriyiz. Suriyeli, Iraklı, Filistinli, Cizreli, Silvanlı, İdil ve Silopili kardeşlerimizle ensar olabilme sınavıyla karşı karşıyayız. Kardeşlik duyarlı olmaktır. Tırnağına halel gelse kardeşinin ya da ayağına bir diken batsa acısını yüreğinde hissetmektir. İslam kardeşliği modern zamanların koyduğu suni sınırlarla engellenemez. Bizim kardeşlik coğrafyamızın sınırları kalemle değil, imanla çizilmiştir” diye konuştu. Açıklamanın ardından Okçu, Özgür Gündem’de yayımlanan karikatüre de tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim