**TPAO orkestrasının mimarı olan İlhan Telli ile birlikte çalışan Batman’ın eski sanatçılarından Rauf Yanmaz; “Yıllar önce gitarı en iyi çalanlardandım. Yine de gitarı hiçbir enstrümana değiştirmiyorum” diyor.

1972’DE GİTAR ÇALDIM”
70’li yıllarda Batman’ın gözde sanatçıları arasında yer alan Rauf Yanmaz, dünyanın en güzel enstrümanın gitar olduğunu söyledi. Altın mikrofonun mimarı İlhan Telli ile de çalışan Yanmaz, Batman orkestra grubunun oluşmasının gerektiğini söyledi. Uzun süre Batman’ın müziğine katkı sunan Yanmaz; “Hayalim Batman orkestrası grubunu oluşturmaktı. Batman’ın böyle bir orkestra grubuna gereksinimi var. Batman’da çok iyi enstrümanteller var. İyi bağlama çalanlar da yok değil. Zengin bir sanatçı grubunun olduğu Batman’da nedense böyle bir grubu oluşturamadı” dedi.
“HASANKEYF ORKESTRASI AMATÖRCE”
Batman Belediyesi’nin oluşturduğu orkestra çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini söyleyen Yanmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hasankeyf orkestrası çok amatörce hareket etti. Vokalistlere o kadar imkan tanınmasına rağmen bu orkestra bekleneni vermedi. Mehmet Çiyan, Batman’ın en iyi bağlamacısıdır. Fakat sanatçılara destek olmayınca da bir yere gelmeleri imkansızlaşıyor.”
“SANATÇI DESTEK İSTER”
Batman’da 85 müzik grubunun da bulunduğunu anımsatan Rauf Yanmaz; “Batman TÜİK verilerine göre işsizin en çok olduğu İl’dir. Sanatçının gözü de destektedir. Sanatçıya çalışma koşulları sağlanmalı. Düğün ekipleri maalesef birbirlerinin işini kırıyor. Şehir genelinde 85 müzik grubu var. Aralarında birliktelikte yok. Müzik ciddi bir olaydır. Yerel yönetim ve Batman Üniversitesinin desteğiyle bu alan bir hüviyete kavuşmuş olur” dedi.
“DİLLERİN BİRBİRLERİYLE SORUNU YOK”

Kürtçe kadar Türkçe şarkıları da dinlemek istediğini ifade eden eski sanatçı Yanmaz, şöyle devam etti; “Dillerin birbirine karşı bir problemi yok. İki kültürün de bu coğrafyada yaşaması gerekiyor. Nedense Kürtçe ve Türkçe bir arada söylenmiyor. Ege ağırlıklı türküler en güzel müziktir. Milliyetçiliğin her türlüsüne karşıyım. Müziğe siyaset karışmamalı. Ayrıca arabesk varoş kültürüdür. Arabesk müzikte uyuşturucu gibidir. Uyuşturuculuğu çağrıştıran müzikten kaçınılmalı. Kısacası sanatçı toplum için müzik yapmalı.”

Editör: TE Bilişim