ÇALIŞANLARA %16 ZAM
Gercüş Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında bir süredir Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar anlaştı. Belediye Eşbaşkanlık Odasında yapılan imza törenine, Gercüş Belediye Eş Başkanları Abdulkerim Kaya ve Zeynep Oduncu, Belediye çalışanları ile Genel İş Batman Şube Başkanı Murat Akın ve şube yöneticileri katıldı. Anlaşmaya göre kadrolu işçilerin maaşına iki yıllık yüzde 16 oranında zam yapıldı.
“EMEKÇİLERİN HAKLARINI KORUDUK”
Emekçilerin haklarına saygılı olduklarını belirten Belediye Eşbaşkanı Abdulkerim Kaya: “Toplu iş görüşmelerinde işçi ve emekçinin haklarını koruyarak, mevcut içinde bulundukları yaşam şartlarını da göz önünde bulundurarak elimizden geldiğince, bütçemizi de sonuna kadar zorlayarak en iyi ücret zammını vermeye çalıştık” diye konuştu.
AKIN; “1 AYDA SONUÇLANDIRDIK”
Görüşmelerin bir aydır devam ettiğini söyleyen Genel-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, şöyle devam etti: “Görüşmelerimiz sonucunda iyi bir noktada uzlaşma sağladık. O anlamda yönetime de buradan teşekkür ediyorum" diye belirtti.  Konuşmalardan sonra iki yılı kapsayan TİS sözleşmesi imzalandı. İki yıllık imzalanan sözleşmeye göre işçilere ilk yıl %8, ikinci yıl da yine %8 oranında zam yapıldı.”

Editör: TE Bilişim