**BGYC’nin ‘Gazeteciler yetişiyor, Batman gelişiyor’ SODES projesine katılan kursiyerler, bu kez Kozluk ilçesinin ünlü Hazzo kalesi, tarihi İbrahim bey camisi ve balıklı gölü görüntüledi.


KURSİYERLER ALANDA
Üç ay’ı aşkın süredir Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin SODES kapsamındaki ‘Gazeteciler yetişiyor, Batman gelişiyor’ projesine katılan kursiyerler, bu kez Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’taydı. Hafta sonu Kozluk’a konuk olan genç gazeteciler, fotoğraf makineleriyle Kozluk’un tarihi mekanlarını görüntüledi. BGYC Başkanı Arif Arslan, İkinci Başkan Nihat Ekinci ve eğitmen İrfan Tapan’ın eşlik ettiği gazetecileri, BGYC yöneticisi Servet Barlık, Kozluk Haber gazetesi sahibi Faysal Adanır ve Erkan Barlık karşıladı. Yeşilyurt köyündeki Balıklı göl, Hazzo kalesi ile İbrahim bey camisini görüntüleyen gazeteciler, daha sonra Belediye Başkanı Raşit Haşimi ile sohbet etti.



“KOZLUK İYİ TANITILMALI”
Kozluk Belediye Başkanı Raşit Haşimi, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin anlamlı projesi kapsamında genç gazetecileri Kozluk’ta ağırlamayı bir görev bildiklerini belirterek, şunları söyledi; “Kozluk, Batman’ın en büyük ilçesi. Kozluk’un gizemli tarihi maalesef hep geri planda kalmış. Fakat yerel yönetim olarak tarihimizin daha iyi yönetilmesine yönelik de projelerimiz de var. Hazzo kalesi ile tarihi İbrahim bey camisinin tadilatının yapılması için de girişimlerde bulunduk.” Bu arada Kozluk İl Genel Meclis üyesi Savaş Çıtanak da Batman’ın büyük ilçesinin sorunlarının çözümü konusunda Meclis’te yaptıkları bazı çalışmalara dikkat çekti. Balıklı göl ve Hazzo kalesinin turizme açılmasının zamanı geldiğini ifade eden Çıtanak; “Turizm haftasında ilçemizin tarihi mekanları da unutulmamalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim